"Varhaisten omaksujien joukko on kasvanut," kertoo yhdysvaltalaisen CEA:n (Consumer Electronic Association) analyytikkopomo Sean Wargo järjestönsä tekemästä tutkimuksesta. (Via: BBC)
Wargo viittannee kommentillaan Geoffrey A. Mooren teoriaan teknologian omaksumisesta. Mooren mallihan perustuu ajatukselle, että tietyt ihmiset ovat avoimempia kokeilemaan ja testaamaan uutta teknologiaa kuin toiset.
Teorian mukaan varhaisten omaksujien joukko seuraa omaksumiskäyrällä innovaattoriryhmää, jonka muodostavat reilut pari prosenttia ihmisistä.
Jos varhaisten omaksujien määrä on todellakin kasvanut - Mooren teoriassa tämä joukko on 13,5 % kaikista ihmisistä - tietää se tietenkin hyvää uusia laitteita markkinoille pukkaaville yrityksille. Näkemystään siitä onko ryhmä kasvanut prosentilla vai useammalla ei Wargo valitettavasti paljasta.
Käyrän alkupään pullistuminen ei kuitenkaan poista Mooren teorian tärkeintä huomiota: Päästäkseen suuren yleisön hyödyntämäksi innovaatioiden on ylitettävä kuilu, joka siirtää sen teknologiaympäristöstä todelliseksi elämää helpottavaksi palveluksi.
Yritysten kannalta on tietenkin mukavaa, jos omaksumiskäyrän alkupään muodostaa yhä suurempi osa ihmisistä, mutta jos tavoitteena on päästä todellisille massamarkkinoille on kuilu kuitenkin ylitettävänä. Suurin osa ihmisistä ei innostu hilavitkuttimista, ja hyvä niin.
Mutta valppaana olemisesta tulee yhä tärkeämpää oltava, ainakin jos Wargon ennustus innovaatiokäyrän aika-akselin nopeutumisesta pitää paikkansa:
"They are adopting technologies faster than ever. New technologies we haven't even seen yet are sure to be adopted faster than their previous generations."
Mistähän innovaatiosta tulee seuraava asia, joka saa suurimman osan meistä yllättyneeksi - ja oikein kehityksen ennustaneet sanomaan: "Mitä minä sanoin!"?