« Dallas News kutsuu lukijansa käymään läpi JFK-materiaaleja | Pääsivu | "Ei ainakaan olla niin viihteellisiä kuin noi!" »

14.3.2008

Kommentit

Miikka Leinonen

"Vanhemman väen" on joskus vaikea ymmärtää netin maksuttomuutta ja vapautta. Täysi avoimuus jopa pelottaa.

Uskon, että vapaalla ja maksuttomalla palvelulla pystytään vaikuttamaan ihmisten asenteisiin ja käyttäytymiseen paljon tehokkaammin kuin aidoilla ja porteilla.

Jos vapauden ajatus tökkiin, niin kannattaa lukaista kirjani "Strategy of Giving". Kirja on maksuton.

Tuija Aalto

Jos yleisradiota ei olisi ollut olemassa, se olisi keksitty internet-aikakaudella. Yleisradion aatteellinen pohja on, että kantamalla yhdessä korsia kekoon aggregoidaan varoja sitä varten että voidaan yhdessä nauttia meille tehdyistä palveluista, joita ei syntyisi markkinatalouden ja massaviihteen kannattavuusmekanismeilla.

Jos yleisradio olisi keksitty internet-aikakaudella, sen ohjelmatuotanto- ja -hankintasopimusrakenteet ottaisivat paremmiin huomioon sisällön julkaisun public domainiin: ohjelmat ostettaisi esitysoikeuksien haltijoilta sellaisin kollektiivisopimuksin, että ne voitaisi julkaista Creative Commonsin kaltaisella lisenssillä koko yhteisön käyttöön. Webkehittäjät saisivat imeä ohjelmatieto- ja ohjelmasisällöt tekstinä, äänenä ja liikkuvana kuvana omiin palveluihinsa niin että ei olisi vain yhtä ohjelmaopasta ja yhtä YLE Areenaa, vaan monia erilaisia, erilaisten käyttäjäryhmien tekeminä ja erilaisten kohdeyleisöjen mieltymyksiin sovitettuina.

Pystyykö nykyinen YLE kääntymään uuden aikakauden vaatimalle uralle ja ymmärtääkö omistaja, eduskunta, edellyttää sitä, jää nähtäväksi. Minusta se olisi hienoa, ehkä jopa välttämätöntä, jotta myös internetvalveutuneet ja uudet suomalaissukupolvet pitäisivät YLEä merkityksellisenä ja tärkeänä ja rahoittamisen arvoisena.

Pirkka

Miikka: Näinhän se on, mutta eiköhän muutos vähitellen avaudu yhä useammalle. Kirjoittamasi teosta ja näkemyksiä tästä todellakin tarvitaan!

Tuija: Aggregointimalliin meneminen olisi ihmisten ja YLEn etu, ja emmeköhän ole siihen suuntaan vähitellen menossa.

Vastarintaa tullee varmasti kaupallisilta kilpailijoilta, joiden mainosnäyttöpohjaiseen nettibisnesmalliin aggregointi ei nykyisellään vielä oikein istu.

Olen jo kuullut valituksia siitä, että YLEllä on etulyöntiasema sisällön jakamisessa, koska meidän ei tarvitse saada sivunäyttöjä omaan palveluumme mainosmyynnin vuoksi.

Se on totta, mutta eiköhän yhteisillä rahoilla tehtyjen sisältöjen tulisi olla myös yhteisesti hyödynnettävissä.

Tuija Aalto

Kaupallisten palvelujen suunnittelijat voisivat kysyä itseltään, löytyisikö parempia ja luotettavampia tapoja mitata yleisön suomaa huomiota ja arvostusta kuin sivunäytöt.

Pirkka

Tuija: Vuosikausien taakka on aika kova sillä puolella.

Vasta nyt aletaan kunnolla kärsiä siitä, että verkkoon rakennettiin aikoinaan perinteisistä medioista tuttu mainontamalli.

Joseph Esau

blogisi sisältää todella erittäin hyvää tietoa tästä asiasta, olen oikeastaan hyötynyt paljon tästä blogista ja se todella auttoi minua Laajenna minun tietääkseni.
http://www.buyaviagra.net

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad