« Lyhyys on ennen kaikkea median, ei käyttäjän etu | Pääsivu | Yhä vähemmän mediatyöläisiä ja enemmän markkinointi-ihmisiä »

7.2.2008

Kommentit

nieminensundell

Juuri tänään juttelin kollegan kanssa kansallisvaltion historian lyhyydestä ja ilmiöistä, jotka murentavat sitä. Paikallisuudestakin puhuttiin.

Itseäni ilahduttaa ajatus urheilukilpailuista, joissa ei olisi suomalaisten edustajaa vaan Hämeen, Toskanan ja Skånen :-)

Pirkka

Kuinkahan pieniin osiin yksiköt oikein jakautuvatkaan? Häme, Toskana ja Skåne, mutta entäs sitten kun espoolaiset haluavat oman edustajansa? :-D

Tuija Aalto

Lohdullinen ajatus, jotenkin. Mutta kova kamppailu massayleisöjen pitämiseksi tullaan vielä käymään. Sellaiset liiketoimintamallit, jotka osaavat ajoissa ts. jo nyt hyödyntää yhteisöllisyyden säikeistymisen ja ne pienemmät piirit, ovat vahvoilla, mutta kyllä bigbrothereillakin vielä pitkään rahoiksi lyödään.

nieminensundell

Korttelitaso? A la Sienan Palio.

Pirkka

Minä kannatan ehdottomasti Hermannin Herkulesta, joka on itselleni paljon läheisempi kuin Vallilan Valkyyriat. Hämeentie saa sen aikaan!

Eve Mantu

Paikallisetko yhteisöt vain? Hmm, enpä lähtisi potkimaan palloa Pikku-Huopalahden Potkun edustusjoukkueeseen, mutta TOTAALIYHÄREIDEN TÄRÄYS saisi minusta heti laitahyökkääjän.
Siis: mitä ajattelette siitä mihin nämä pienemmät piirit ja niiden yhteisöllisyys tulee perustumaan? En jaksa uskoa kortteliyhteisöllisyyteen, uskon, että se lähtee arvoista/arjesta/haaveista/kiinnostuksen kohteista

Katleena

Hyvä näkökulma!

Itse uskon vahvasti yhteisöllisyyteen - rakentuipa se sitten kortteleille, kaupunginosille, harrastuksille, työlle tai elämäntilanteelle.

Kiinnostavaa on se, kuinka yksilö voi olla useiden pienyhteisöjen jäsen ja siten viedä ideoita, ajatuksia ja toimintamalleja yhteisöstä toiseen. Tällaiset ristiinviittaukset ovat usein innovatiivisia ja ilahduttavia. Muutamia esimerkkejä tulee mieleen:

- Suomen Partiolaisissa on otettu käyttöön pesti, joka rinnastuu työelämän työsopimukseen (toki löyhempänä ja vapaamuotoisempana).

- Harrastukseen ja kiinnostukseen perustuva Wikipedia on jo tullut joillekin työpaikoille, joissa pidetään yllä yrityksen sisäistä Wikiä.

Tällaisia kehitysaskeleita kaipaan koko ajan lisää. Ne tuovat yleensä aivan uuden näkökulman tekemiseen.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad