« Kasvavat kävijämäärät automaattisesti luottamuksen merkki? | Pääsivu | Saa mokata »

17.12.2007

Kommentit

Janne Toivoniemi

Noista kahdesta jälkimmäinen on se, mihin ei minun järjenjuoksuni koskaan ole taipunut. YLEn ja kommunismin välillä on aika vähän tekemistä keskenään. Mutta Suomesta näyttää löytyvän näitä yhteiskunnallisesta toimimisesta vieraantuneita, joille kaikki yhteisesti tapahtuva toiminta on kommunismia (mitä luultavammin seksikin on heille niin punikkia touhua, että pysyttelevät tämänkin toiminnan kohdalla omissa oloissaan).

Tuosta lupamaksusta on sanottava, että nykyiselle "vastarinnalle" tulee YLEn tiedotuksessa tehdä jotain. Niin usein ollaan lynkkaamassa johtajaa tai muita sivullisia, että ei kateeksi käy. Mutta vetoaminen pelkkien kansanedustajiin vaikuttamiseen ei mielestäni ole oikea vastaus kysymykseen.

Yleläisten tulisi osoittaa, että kansalaisten maksamille lupamaksuille saa katetta. Ja tämä tiedottaminen tulisi tehdä huomattavasti paremmin. YLEn nykyinen tilanne on nolo. Ja vaikka ymmärrän yleläisiä (muutamia kavereita on siellä ja he ovat ammattilaisia omassa toimessaan), niin nykyinen tilanne on seurausta tiettyjen toimijoiden ylimielisestä asenteesta ihmisiä ja todellisuutta vastaan. On valitettavaa, että eräät joutuvat tekemään duunia tämän ylimielisen asenteen asettamien ennakkoehtojen rajaamalla alueella.

YLEn johdon tulisi nöyrästi myöntää tehdyt järkyttävät virhearvioinnit sekä varmistaa, että asioista täysin tietämättömät jääräpäiset tunarit eivät enää pääse näissä asioissa puikkoihin. Tiedotuksen tulisi tämä ulospäin tiedottaa ja osoittaa samalla vastuunkannon nokkimisjärjestys Eduskuntaa kohti. Siis ihan yksittäisten valiokunnan jäsenien nimien paljastamisella (siis kuka oli tekemässä mitäkin päätöstä ja kuulematta sen suuremmin yhtään asiantuntijaa asiassa).

Uutiset voisivat myös osoittaa tiettyjen lobbarien asema tässä prosessissa ja yhteydet liikemaailman edustajiin.

Näiden jälkeen uskoisin, että lupamaksujen perimiselle löytyisi taas perusteita kansan piirissä. YLE on meidän yhteinen asia eikä mikään tietyn eturyhmän asettama rahastusväylä. Mutta tämä tosiasia tulee osoittaa selkeästi ja aukottomasti. Sitä ei vain todeta kommunikaation yhteydessä.

Ja lopuksi, mitä tuohon nettikeskusteluun / bloggaamiseen tulee, niin tulee ymmärtää, että netti ei ole kanava muiden joukossa. Se on tori ja markkinapaikka. Siellä vaihdetaan mielipiteitä, juttuja ja muuta sen sellaista. Sitä ei voida ohjata. Sen kun saat taottua YLEn käppänäsiivelle, niin ollaan päästy jo hieman oikeaan suuntaan liikahdettua.

Tsemppiä!

Jari

Sähköpostipalautteet ovat aina mielenkiintoista luettavaa ja parhaimmillaan ne ovat silloin kun asiat eivät toimi.

"Kiitos palautteestasi, pahoittelemme että palvelu-uudistuksemme ei miellyttänyt sinua. Kehitämme palveluamme kokoajan, joten lähetäthän jatkossakin palautetta palvelustamme" -tyylistä vastausta olen viime duunissa käyttänyt niin paljon, että se oli aina clipboardissa valmiina.

Sähköpostia on vain niin helppo kirjoittaa, että siinä voi helposti avautua oikein kunnolla, kun muuten ei uskaltaisi. Harmi, että useimmiten itse asiasisältö katoaa "avautumisen" sekaan ja kohteeksi joutunut asiakaspalvelija joutuu ystävällisesti kyselemään mistähän viestissä mahtaa olla kyse.

Sähköpostejakin parempi asiakaspalvelutilanne oli, kun asiakas rohkeni soittaa www-palvelun ylläpitoon, alkoi räyhäämään, haistatteli, kiroili, haukkui verkkopalvelunm, haukkui yrityksen ja haukkui minut sekä kaikki kollegani. Jossain välissä onnistuin kysymään mikä ongelma on. Asiakas kertoi ongelman, johon vastasin yhdellä lauseella, jonka jälkeen asiakas sanoi: "Aivan, asia selvä. Kiitos avusta! Hyvää kesänjatkoa!".

Kari A. Hintikka

Pirkka, ei käy kateeksi. Tsemppiä!

OlliS

Muistakaa toki internetissä kommentoimisen ensimmäinen laki. Minäkin sitä taannoin palauttelin mieleen.

Pirkka

Kiitoksia kaikille kannustuksesta! :-D Onneksi on blogi, jonne voi purkaa oman turhautumisensa niinä päivinä kuin se iskee.

Ja turhautumisen hetkinä voi hyvin katsella tuota Ollin lähettämää kuvaa.

Mutta toisaalta, onneksi nykytilasta ei ole enää paluuta menneeseen. Yksisuuntainen broadcasting se vasta kammottavaa olisikin!

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad