« Aggregaatteja ja muita lonkeroita | Pääsivu | Copy-paste -uutisista, hyvää iltaa »

17.7.2007

Kommentit

Teemu P.

Kiitos lukuvinkistä. Selailinkin jo tutkimusta läpi ja mielenkiintoisin väite näyttäisi todellakin olevan tuo lainauksen avulla esille nostamasi genren medioituminen.

YLEllä ja monissa vikkelämminkin liikkuvissa mediataloissa genre on kuitenkin vielä aika kova sana. YLEssähän juuri viime vuonna päätettiin siirtyä tähän genreperusteiseen järjestelmään (tai siis sisältö- ja asiakaskeskeiseen järjestelmään, joka on pitkä nimi samalle asialle).

Perinteisemmin televisio mediana on eräänlainen kattokäsite ja sen sisällä on genrejä: elokuvia, dokumentteja, sketsiviihdettä ja uutisia tms. Mutta nyt vaikuttaa siltä, että – ja tuo tutkimustulos tukee tätä ajatusta – genre onkin se kartta ja kompassi jonka avulla ihmisten mediankäyttö ohjautuu. Ja mitä enenevässä määrin televisio tulee viihteen metagenren alle, sitä todennäköisempää on, että televisiossa lähetetyt ei-viihteelliset ohjelmat ovat ihan väärässä paikassa.

Siinäpä on teillä YLEläisillä miettimistä, kuten postauksessasi toteat. Kyseessähän ei ole sinänsä mikään kauhean uusi asia, vaan televisiota on pidetty viihteellisenä laatikkona ihan sen alkumetreiltä saakka. YLE ja muut eurooppalaiset julkisen palvelun yhtiöt ovat koittaneet tehdä toisin, vaihtelevin mutta usein myös hyvin tuloksin.

Roope

Mielenkiintoinen raportti. Bongasin eilen IRC-Galleriasta, miten näitä itseä kiehtovia aiheita myös kierrätetään eteenpäin:

http://www.ruoto.net/abc/galleria-uutisia.jpg
(taustatietona, profiili oli 1985 syntyneen tytön)

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa