« Aika ohittaa sivunäytöt Nielsen/NetRatingsin listoilla | Pääsivu | Päivittäiset uutiset tippumassa arkirutiinien ulkopuolelle? »

16.7.2007

Kommentit

erkka

Millä tavalla välikädet ovat pahasta ja miksi väen saaminen omille sivuille on niin olennaisinta?

Ymmärrän näkökulman jos puhuttaisiin mainoksilla pyörivistä puljuista, mutta mitä hittoa YLE tekee kävijöillä? Eikös päätavoite ole tuottaa sisältöä yleisölle, eikä yleisöä nettisivuille?

Ymmärrän toki tekijänoikeuksien problematiikan, mutta entäs materiaali, johon YLEllä on täydet oikeudet? Eikö sellaiset voisi vapauttaa upotettavaksi ulkopuolisille sivustoille - jos videostriimi tulee teidän palvelimelta, niin statistiikkahan hoituu siinä sivussa. Noh, taidan tavoitella kuuta taivaalta...

Mutta jos lähdetään ihan toteuttamiskelpoisista asioista, niin minua on jo tovin askarruttanut, että millainen lähitulevaisuus RSS-syötteillä Areenassa? Itse ainakin kaipaisin syötettä, joka vinkkaisi ohjelmakohtaisesti tai tagiyhdistelmien kautta kun uutta sisältöä on ilmestynyt. Nykyisellään matskua kun ilmestyy sivuille suht' satunnaisesti, joten parin ei-oon jälkeen olen antanut vain olla.

Pirkka

Ilmaisin itseäni hieman epäselvästi.

Välikädet on perinteisesti nähty pahoina - mediayhtiöt ovat suhtautuneet esimerkiksi Googleen epäillen.

Lisäksi panokset on oikeasti laitettu omien järjestelmien rakentamiseen sen sijaan että oltaisiin pyritty yhteistyöhön jo olemassaolevien palveluntarjoajien - esimerkiksi YouTube - kanssa.

Minusta tällainen asenne on aika järjetön. Itse uskon, että kilpailussa pärjätään jatkossa nimenomaan yhteistyöllä välikäsien kanssa.

Eli päätavoitteenamme on todellakin tuottaa sisältöä ihmisille, eikä pelkästään yle.fi:hin.

Kuuta kannattaa tavoitella. Jossain vaiheessa saamme varmasti jaeltua joitain ohjelmiamme myös yle.fi:n ulkopuolisissa palveluissa, mutta itse en uskalla arvailla milloin näin voidaan tehdä.

Siihen saakka keskitymme nykypalvelun parantamiseen.

Kaipaamasi Areenan ohjelma-, genre- yms. kohtaiset RSS-syötteet on jatkokehityslistalla.

Toivottavasti saamme ne käyttöön seuraavassa versiossa, sillä tässä on demand -maailmassa niiden on ilman muuta oltava kunnossa.

erkka

Juu, ymmärsin kyllä sinun kantasi. Tuskailin vain ääneen vanhoja asenteita :)

Arttu

Hienoa että YLEssäkin ollaan tiedostamassa hakukoneoptimoinnin tärkeys.

Nythän ongelmana on jo se, että aivan perusuutisiaakaan ei löydy hakukoneilla kunnolla, etenkään sen jälkeen kun julkaisemisesta on kulunut hieman aikaa.

YLEssä tämä johtuu paitsi huonosta informaatioarkkitehtuurista niin myös siitä että aivan web-tuotannon perusasiatkin ovat hukassa: uutissivuilla ei ole esimerkiksi yksilöllisiä title-tageja (ne tekstit jotka näkyvät selaimen yläpalkissa vasemmalla ja Googlen tuloksissa klikattavina).

Hakukoneoptimoimattomuus ei ole pelkästään YLEn ongelma vaan se koskettaa kaikkia uusista ja vanhoista uutisista kiinnostuneita suomalaisia. Nykyään vanhemmat uutiset katoavat kuin mustaan aukkoon, ja niitä etsivän pitää turvautua Hesarin maksulliseen arkistoon, YLEn omaan hakutoimintoon tms. huonoihin ratkaisuihin.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad