« Blogitonni rikki! | Pääsivu | Vääriä lukuja ja vääriä mittareita? »

14.1.2007

Kommentit

Marinadi

Olen tietysti vähän ääriesimerkki, mutta minulle blogosfääri on ollut viimeisen puolentoista vuoden pitkälti niitä uusien verkostojen kehittämistä, ja tänä aikana syntyneet lukuisat uudet tuttavuudet ovat suurelta osin blogien ansiota.

"Vanhat" kaverini eivät edes oikeastaan juuri lue blogejani, joten sinällään se ei toimi niiden suhteiden lujittamisessa.

Ja kuten mainitsit, niin oma vaikutuksensa on varmasti sillä, ettei ole samaa muuta "pörräämistä" kuin esimerkiksi opiskellessa, jolloin uusia naamoja kohtasi muuta kautta varsin helposti.

Pirkka

Itse havahduin joskus siihen, että tunnuin tutustuvan uusiin ihmisiin vain työpaikkaa vaihtaessa.

Arki imaisee niin helposti sisäänsä, ettei sitä edes tunnista uusia mielenkiintoisia ihmisiä ympärillään.

Täytyy myöntää, että en oikeasti muista, milloin olisin viimeksi tavannut niin monta täysin uutta ihmistä kuin viime perjantaina!

Kiitos siis kutsusta sinulle, Mari! Ja kiitos kuuluu samalla myös blogeille!

Tuija

Moraalisesta panikoinnista tuli mieleen vinkkiteksti, jonka joku toimittaja viime vuoden puolella (ehkä joulukuussa) kirjoitti sinänsä varmasti hyvää tarkoittavaan juttuun juttuunsa internetin vaaroista. Se meni jotenkin näin että "ihan hyvää hyvyyttään äiti julkaisee lapsestaan kuvia blogiinsa, ja törmää niihin seuraavana päivänä internetin lapsipornosivuilla".

Eh.

PerttuT

Sehän on koko webin isoin ongelma, että täällä voi tehdä kaikenlaista hienoa ilman että muut kuin osallistuva piiri näkee, kuulee ja kokee (ongelma siis siitä näkökulmasta, että ulkopuoliset pysyvät ulkopuolisina eivätkä näe mahdollisuuksia). Toisaalta se on tietysti hirveän hyvin synkassa sen ajatuksen kanssa, että ihmiset ovat valtavan erilaisia ja yksilöllistyvät/heimoutuvat koko ajan yhä enemmän. Nuoremmille sukupolville sirpaloitunut yhteiskunta on jo aika luonteva asia ja netti siinä sivussa sitten työkalu joka estää sen että asia ei pääse häiritsemään.

Lapsena minä huolestuisin vanhemmistani... (onneksi omani olen jo nettiin töninyt...).

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad