« Tägipilvihakukone | Pääsivu | BBC yhteistyöhön P2P-firman kanssa »

21.12.2006

Kommentit

Nicklas

Olen huomannut saman, että RSS- ja Atom-syötteistä ei kannata puhua niiden virallisilla nimillä. Niitä ymmärtää lähinnä tekniikasta jotain tietävät. Minäkin olen siirtynyt käyttämään tilaus-termiä (tilaa artikkelit, tilaa kommentit jne.). Tilaaminen on tuttua sanomalehdistä ja monille myös maksu-tv:stä, joten se soveltuu mainiosti myös syötteisiin. RSS:stä puhuminen on melkein kuin käyttäisimme HTML- ja CSS-termejä kun tarkoitamme nettisivuja. Se on vain mahdollistava tekninen ratkaisu.

J-P

Onnea uusiin hommiin!

Olen pitänyt vastaavanlaisia koulutussessioita omille kollegoilleni ja samanlaisia huomioita olen itsekin tehnyt. Jalat maassa -asenne ja hyvien analogioiden käyttö helpottaa asian ymmärtämistä.

Tuija

On kyl sikakiva saada sut joukkueeseen :) t. joululomalainen

Pirkka

Nicklas: Tilaus-ajattelu toimii kyllä, mutta ainakin vielä tuntui, että jossain vaiheessa eteen lävähtää RSS 1.0, RSS 2.0, Atom sun muut. Vähemmästäkin sitä ihminen hämmentyy...

J-P: Kiitoksia onnitteluista. Pitää yrittää pitää jalat maassa täälläkin, sillä tavalla sopivasti.

Tuija: Mukava oli tänne tulla, kunhan vielä saamme lomalaisetkin takaisin riviin! :-)

moykky

Tismalleen samaan olen törmännyt omissa koulutuksissani. Google Earth on todellinen crowd pleaser ja muutekin Googlen tarjooman esittely saa kohahduksia aikaan.

2007 ajatellen sellainen juttu, että jos RSS:n selittäminen tuntuu hankalalta, niin kaljat sille, joka selostaa Gadgetit niin että pystymetsä ymmärtää... (Mäcci-väki ymmärtää mutta ne muut 98%)

Muutenkin alkaa noissa Web 2.0 jutuissa olla melkoinen runsaudenpula käsiteltävistä aiheista.

Iloista joulua kaikille ja Pirkalle vielä extrana onnea uuteen duuiin. Jään mielenkiinnolla odottamaan uusia palveluitanne.

PerttuT

Onnea uuteen duuniin. Yle onkin mielenkiintoisessa tilanteessa tällä hetkellä joten hommaa varmasti riittää.

RSS-syötteiden selittämisen kanssa olen itsekin painiskellut ja täytyy myöntää, että ongelma on olemassa. Tehokas käyttö edellyttää hieman sen teknologian ja käsitteistön ymmärtämistä kuten jo mainittiinkin. Alussa yksinkertaistaminen ehkä toimii, mutta jossain vaiheessa on varattava jatkosessio jossa selitetään sen toiminnan takana olevat tekniikat (koska niitä on monta).

Uusi Firefox on parantanut olennaisesti tilannetta. Esimerkiksi selkeä ikoni osoitepalkissa ja suora lisäys lukijaan ovat todella hyviä juttuja. Firefoxissa oletuksena olevat lukijat tosin ovat vähän vaikeita aloittelijalle joten itse teen niin että käyn lisäämässä Netvibesin oletuslukijaksi. Useimmille aloitussivu on ihan sopiva paikka syötteille.

Mitä tulee tuollaisiin mielenkiintoisiin uusiin web-palveluihin, niin itse lisäisin alkuperäiseen listaan ehdottomasti StumbleUpon -selainlaajennuksen (tai mikä lienee 'social bookmarking service'). Ei tietenkään pärjää Google Earthille, mutta tulee kovana kakkosena koska tekee perinteisestä web-surffauksesta niin paljon vaivattomampaa ja "fiksumpaa". Eräänlainen koko kansan yhteisöllisempi delicious kai?

Lisäksi BBC:n oma selainpalkki on jotenkin hyvin addiktiivinen kokemus. Samanlaisen kun vielä saisi YLE:ltä, ja niin että Elävä arkisto, televisio-uutiset ym netistä löytyvä ohjelmisto olisi myös käsillä suoraan palkin kautta. Voisinkin laittaa tilaukseen yhden sellaisen, kiitos :)

Sinikka Virkkunen

Hei Pirkka
kirjoitit RSS-syötteiden etsimisestä ja bookmarkkien määristä, niin ajattelin kehua(hm..ylen verkossa ohjelmasta): toimiva systeemi eli http://www.netvibes.com, josta tekaisin itselleni kotisivun (ja välilehtiin lisää uutisia). Sinun blogisi siis päivittyy minulle samantien, samoin Dagmarin luovat ja moni, moni muu. Mutta ei julkishallinnon sivut - joiden pitäisi. Eikä - vielä - yle :-( Hyvää Uutta t. sinikka

Pirkka

Sinikka: Hyvien kokemuksien jakamista vai mainontaa, siinä onkin miettimistä... ;-)

Netvibes on kyllä toimiva ratkaisu. Itsekin käytin sitä pitkän aikaa, kunnes siirryin Google Readerin käyttöön. Molempia voin suositella lämpimästi!

Ja kyllä Netvibesiin saa monia YLEnkin sisältöjä. YLEn RSS-palvelut on listattu yhdelle sivulle, jonka löydät täältä!

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad