« Testattu: Opera Mini 3.0 | Pääsivu | Tuunaa omat seinäsi »

4.12.2006

Kommentit

Sami Salmenkivi

Kokemuksella tarkoitan tuotteesta saatavaa kokemusta enemmän kuin markkinoinnista saatavaa tai pelkästään markkinoinnilla luotua kokemusta. Hyvä tuote on osa kokemusta.

Tämän tuotteesta saatavan kokemuksen tuottaa kokonaisuus, jonka kaikki elementit huokuvat samaa viestiä.

Esimerkkinä tuossa viittaamassasi presentaatiossa käytin mm. iPodia jonka osat on osattu yhdistää kokonaisuudeksi, joka on suurempi kuin geneerinen tuote - se on kokemus:
iPodissa tuote, design, paketointi, myymälän palvelu, tuotetuki, nettisivut ja mukana tuleva Apple-jengi-status - kaikki huokuvat yksinkertaista tyyliä.

On myös totta, että digitaalinen maailma näyttää välillä nostavan keskiöön myös tuotteen ominaisuudet.

Voitaisiinko ajatella tuotteiden olevan janalla, jonka toisessa päässä ovat kokemukselliset tuotteet, kuten iPod ja vaikka Bang&Olufssen ja toisessa päässä on geneeriset tuotteet, joita vertaillaan vain ominaisuuksien perusteella.

Jos tämä "jana" (tai valikoima) oli ennen kovin lyhyt, nykyään se kasvaa järjetöntä vauhtia esimerkiksi Kiinan työntäessä geneerisiä tuotteita markkinoille.

Pirkka

Sami: Näköjään päättelin presentaatiostasi melko oikean suuntaisesti, vaikken sitä olekaan itse päässyt sinun esittelemänäsi kuuntelemaan!

Laaja-alaiseen kokemukseen uskon minäkin.

Minusta tuo jana-ajatuksesi tuntuu loogiselta, ja sitä kautta on helppo hahmottaa miksi tuotteista halutaan tehdä kokemuksia.

Geneeriseen päähän asettuvat tuotteethan ovat jatkuvassa hintakilpailussa.

Yhä useamman tuotteen tuotantokustannukset tulevat alas, Kiina-ilmiö jyllää ja aina tulee markkinoille joku, joka tarjoaa jotakuinkin samaa tuotetta halvemmalla.

Janne Saarikko

Hyvä presis, harmi etten päässyt paikalle...

Jatkossahan noita geneerisiä tuotteita ostetaan länsimaissa vähenevässä määrin. Ihmiset haluavat kokea näyttävänsä muille johonkin tietyt arvot omaavaan joukkoon.

iPod on hyvä esimerkki. Kalliimpi ja vähemmän ominaisuuksia kuin muilla.

Tähän mielenkiintoisena poikkeuksena todettakoon, että Suomi on poikkeus - iPod EI ole markkinajohtaja Suomessa, vaikka muissa maissa näin onkin.

Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että Suomi ei ole länsimaa...? ;-)

Iiro Kolehmainen

Mielestäni tuo tuotteiden kokemuspohjainen lähestymistapa viittaa eritoten Pine & Gilmoren Experience Economyssa esitettyihin 4E:n
-----------
Education
Escapism
Entertainment
Esthetics

Iiro

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad