« Substantiiveista verbielämykseen | Pääsivu | Digitaalisuus dumppaa hinnat »

11.10.2006

Kommentit

PerttuT

Nielsen korostaa myös hyvin sitä, että juuri satunnaisten osallistujien aktivoiminen on olennaista. Niiden satunnaisten osallistujien kohdalla on myös tunnustettava se, että osallistumisesta tulevan hyödyn pitää olla aika yksilöllistä ja ilmeistä. Eli "osallistuminen yhteisön toimintaan" tai "muiden surffailukokemuksen parantaminen" eivät ole sellaisia jotka resonoivat suuren yleisön kanssa.

Tämän näkee mielestäni hyvin siitä, että "Kerro kaverille" on toimiva juttu vasta sitten kun se lisää esimerkiksi omaa voittomahdollisuutta arvonnassa.

Amazonissa aika mielenkiintoinen ominaisuus on myös se, että se suosittelee sen perusteella että mitä ihmiset ovat selanneet... "Similar viewers" on aika ovela tapa hyödyntää kaikkea sitä tilastotietoa mitä verkkopalveluiden käyttäjistä kuitenkin kerätään. Ylipäätään tuollaisen "automaattisen osallistumisen" yleistyminen voisi olla ihan mielenkiintoista ihan normaaleillakin sivuilla.

Sellaisen helpon ja melkein tahattoman osallistumisen hyödyntämisestä minusta yksi nokkelimmista esimerkeistä on StumbleUpon (http://www.stumbleupon.com) joka yhdistää bookmarkkien ja suosittelujen tekemisen harvinaisen yksinkertaisella tavalla. Esim Stumblen tai Netflixin tyylinen systeemi lienee tulossa jossain vaiheessa myös Wikipediaan, tai ainakin toivoisi.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad