« Sosiaalinen hakukone etsii puolestasi | Pääsivu | "Laitetaan vielä pari kävijää kaupan päälle!" »

6.9.2006

Kommentit

Mari Koo

Tuo netin myönteinen yhteisöllisyys on niin totta! Blogeissa on ainakin todella helppo kysyä neuvoa ja apua yleensä löytyy.

Tietysti negatiivista nurinaa on helpompi tuoda esiin, mutta tämä pätee mielestäni pitkälti muihinkin ympäristöhin kuin nettiin. Itse olen yrittänyt välillä kirjoittaa positiivisia kommentteja kuluttajanäkökulmasta, mutta toki ne kielteiset jäävät helposti päällimmäisiksi.

PerttuT

Itse ihmettelin jo joskus 90-luvulla irc-yhteisöissä sitä kuinka netti sai hyvinkin epäystävälliset/epäsosiaaliset ihmiset käyttäytymään valtavan sosiaalisesti ja avuliaasti. Samat henkilöt jotka eivät työpäivän aikana kasvotusten jäisi minuutiksikaan auttamaan kysyjää jossain aloittelijakysymyksessä saattoivat ircissä käyttää tuntikausia jonkun ventovieraan ihmisen ongelman ratkaisemiseen. Mielestäni juuri tämä kulttuuri on myöhemmin sitten jalostunut monenlaiseksi vapaamman kulttuurin ajatteluksi (open source, creative commons, jne). Syy siihen miksi tästä puolesta nettiä ei sitten hesarista oikein pääse lukemaan on loppujen lopuksi mielestäni kovin yksinkertainen. Useimmat näistä foorumeista, yhteisöistä ja muista "mukavista paikoista" eivät vain tarvitse sitä tavallista mediajulkisuutta osakseen. Ne toimivat ja menestyvät ilmankin.

Siinä on mielestäni isoin syy siihen miksi hesarinsa tunnollisesti lukeva kaupunkilainen voi olla täysin pihalla tietyistä asioista. Sama sääntö pätee mielestäni myös firmojen tekemään nettikauppaan. Menestystarinoista ei huudella toreilla - koska ei tarvitse.

Pirkka

Mari: "Tietysti negatiivista nurinaa on helpompi tuoda esiin, mutta tämä pätee mielestäni pitkälti muihinkin ympäristöhin kuin nettiin."

Tämä on täysin totta. Eihän lehdetkään ole täynnä myönteisiä uutisia (jos nyt ei välttämättä negatiivista nurinaakaan), ja kuinka monet työpaikan kahvipöytäkeskustelut olet käynyt, jossa joku ei valittaisi jostain? ;-)

Perttu: "Menestystarinoista ei huudella toreilla - koska ei tarvitse."

Tähän lisäisin vielä ehkä sen, ettei tarvitse eikä ehkä edes kannata.

Omaehtoisissa yhteisöissä ajatusta Meidän omasta mediasta on varmasti helpompi pitää yllä silloin, kun yhteisö on sopivan pieni.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad