« Odotettavissa tällä viikolla: Pienemmät luvut | Pääsivu | Rahaa hallinnoitavasta blogikeskustelusta? »

31.7.2006

Kommentit

Tuija

Samaa mieltä, että toisiinsa linkittäminen on seuraava askel. BBC Newshan tekee sen oikein tyylikkäästi jo.

Mutta monien hyvien mediasisältöjen linkittämisesteenä on vielä liian korkeat muurit. Haluaisin nähdä, että maakuntalehtien näköislehtien juttuihin pystyisi linkittämään. (kai tämä pitäisi ollamahdollista tehdä menettämättä maksullisen sisällön rahastusmahdollisuutta).

Ja haluaisin nähdä, että sähköisten mediatalojen nettiin julkaistut mediaklipit alkaisivat pysyä tallessa ja sallia ikilinkit sen sijaan, että ne yhden tai toisen syyn takia joudutaan ottamaan pois julkaisusta.

Mutta linkityksistä tekstisähkeuutisiin on hyvä aloittaa, siinäkin on savottaa.

Jari Lehtinen

Juuri tässähän internetissä on nimenomaan kyse.

Ulkomaalaisilla pelisaiteilla olen törmännyt monesti tähän ns. verkostoitumiseen: peliarvostelusta on toisen pelisaitin antama arvosana kyseiselle pelille ja lisäksi tarjotaan linkki arvosteluun.

Jotkut tahot ovat vain niin mustasukkaisia omasta sisällöstään, ettei käyttäjää haluta ohjata ulos - sillä käyttäjähän saattaisi "unohtua" sille tielle.

Kun verkkopalveluiden tekijät alkavat ymmärtää, että ihmisten palveleminen mahdollisimman kattavasti on kaiken a ja o, ollaan jo pitkällä.

Pirkka

Se, että linkitysten tekeminen maakuntalehtiin on tehty niin mahdottomaksi on täysin käsittämätöntä.

Uskaltaisin väittää, että blogeista ja keskustelupalstoilta lehtien verkkopalveluihin tulevat ihmiset olisivat sellaisia, jotka eivät muuten tulisi lähes ikinä kyseisen lehden palveluun. Jokainen uusi kontakti olisi lehdelle plussaa, mutta jos ei liikenne kelpaa, niin ei sitten.

Ja vielä kun ikilinkit pelittävät ja mustasukkaisuus muutetaan ihmisten palvelemiseksi, niin... :-)

Sitä päivää odotellessa.

Ripa

Kyllä ainakin Hesari on ajoittain linkittänyt muihin lehtiin, esimerkiksi Turun Sanomiin ja Kalevaan. Lähinnä tuota on ilmennyt silloin, kun ovat uutisoineet toisen lehden skuupista ja linkit on yleensä sijoitettu oman jutun alle.

Pirkka

Ripa: Itselleni ei ole tällaisia tullut eteen, mutta hyvä että korjasit!

Jäin miettimään tätä linkittämistä vielä. Välillä kyllä tuntuu siltä, että miksi lehtien pitäisi linkittää toisiin lehtiin täällä Suomessa, kun samoja STT-pohjaisia uutisia ne kuitenkin on. :-)

Myös siihen nähden minusta on ihan mielenkiintoista odotella YLEn oman uutistoimistotoiminnan käynnistymistä - voisiko sieltä tulla ihan oikeasti erilaisia näkökulmia? Voisihan?

Teppo

Uskomatonta, että ristilinkittämisen aloittamiseen meni näinkin kauan. STT-pohjaisten juttujen linkittämisessä ei toki ole mitään järkeä, mutta muutenhan viralliset mediat voisivat koota tietoa ihan samaan tapaan kuin blogitkin ja kertoa lähteet ja rinnakkaisversiot.

Suomi on niin pieni maa, että täällä linkityksen tarve maakuntalehtien välillä on todennäköisesti pieni, mutta esimerkiksi maakuntalehdestä erikois-/nettilehteen (katso arvio) tai ulkomaiseen mediaan (lue sodasta englanniksi lisää BBC:n/CNN;n sivuilta) olisi hyvää palvelua.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad