« Sanainflaatio | Pääsivu | Ei mullistuksia mainosmaailmassa »

8.6.2006

Kommentit

Kivis

hakukoneisiin tutustuminen lisäksi, se mitä kaikkea niillä oikein voi tehdä ja miten niitä voi käyttää kohdistetun mainonnan välineinä, esim. https://adwords.google.com/select/

Eero

Jos web2.0:lla käsitetään yhteisöllisyydellä ja käyttäjien tuottamalla sisälllöllä, nopeasti mieleen tulee:

Sosiaaliset kirjainmerkit Del.icio.us -palvelussa.

Lisää videoiden katselua Riemurasia.net:ssä

Enkä malta olla laittamatta:

Ruuanlaittoa Kotikokissa
(disclaimer: kuulun sivuston taustavoimiin)

PerttuT

Google Earth on sellainen sovellus joka tulisi kyllä asentaa ja siihen kannattaisi pitää pieni crash-course. Se on visuaalisesti näyttävä, helppo käyttää ja hahmottaa. Vieraiden paikkojen tutkiminen on ihan jees, mutta mielenkiintoiseksi sen tekee se, että mitä ne infolaatikot ja erilaiset layerit mahdollistavatkaan jatkossa. Saisiko ne Flickriin siirretyt lomakuvat yhdistettyä yhdeksi layeriksi Earthiin (jos siis tuli merkattua metatietoihin paikkatietoa)? Ja mihin kaikkeen Earthia voisikaan soveltaa käyttöliittymänä?

Itse ainakin näytän yleensä ainakin http://www.housingmaps.com/ ja http://www.chicagocrime.org/ -palvelut. Niissä ei tarvitse edes puhua siitä Web 2.0-jutusta kun hitaampikin tajuaa, että "joo tässä on nyt kyse jostain muusta kuin kotisivuista".

Tuija

Täältäkin ääni GE:lle. Se on aika monelle tajuntaa räjäyttävä elämys - etenkin, jos oma koti on tarkkojen satelliittikuvien alueella. Kotimaisista palveluista näyttäisin Uutimet ja Ampparit - että näinkin voi tehdä.

Henri

Mihinkähän mun aiempi kommenttini katosi? Ehdotin jokatapauksessa edellämainittuja Google Earthia/Mapsia ja Diggiä.

Pirkka

Henri: Typepadilla on ilmeisesti ollut eilen enemmänkin ongelmia - ainakin minulla kommentteja on jäänyt jonnekin puolitiehen useampiakin. Eli en siis ole sitä itse deletoinut pois!

Muut: Mainioita ehdotuksia kaikki - jokaisen voi hyvillä mielin lisätä listalle.

Google Earth ja kaikki sitä hyödyntävät uudet palvelut kuuluvat ehdottomasti listalle, ihmettelin vain miten saatoin ne unohtaakin.

Ja pääsinpä myös tutustumaan Kotikokkiin, kiitos vinkistä!

Sami O

wikipedia ja world66 - "the travel guide you write" ovat mielestäni hyviä palveluita joita analysoimalla ja käyttämällä ymmärtää mistä muutoksessa on kysymys.

Aijoovai

RSS/Atom (eli XML)-feedit (siis syötteet) ovat tosi kätevä tapa seurata itseä kiinnostavia asioita. Näissä merkittävä kätevyyteen vaikuttava kysymys on ohjelma, jolla syötteitä lukee. Hyvistä syötteiden lukuohjelmista on mielestäni yllättävän vähän juttua. Itse seurasin melkein pari vuotta muutamia syötteitä aika satunnaisesti juuri siksi, etten löytänyt mukavalta tuntuvaa lukijaa. Blogilista ja vastaavat webbipalvelut tuntuivat kömpelöiltä, suuri osa client-ohjelmista puutteellisilta. Esimerkiksi Firefoxin Sage on mielestäni surkea.

Omaan käyttöön kohtuullisen vastikään löytämäni Google reader (http://www.google.com/reader) on istunut parhaiten. Se tukee kuviakin, mikä tekee lukuelämyksestä mukavan ja mahdollistaa kavereiden tai muiden kiinnostavien Flickr ja vastaavien kuvapalveluiden syötteiden seuraamisen. Suosittelen lämpimästi!

Aijoovai

Unohdin lisäykseni listaan:

Google Notebook on tosi kätevä tapa kirjata ylös melkein mitä tahansa mihin netissä törmää (www.google.com/notebook/). Näppärä palvelu esimerkiksi yhteenvetojen tekemiseen vaikkapa jostain nettihauista. Merkintöjen PDF-tulostusmahdollisuus on oiva toiminto. Merkintöjen jako menee koko maailmalle.

Notefish on tietyiltä osin kätevämpi (sallii paremman muistiin merkittyjen leikkeleiden asettelun). Pieni start-uppi. Ei merkintöjen PDF-tulostusta, mutta salasanasuojattu merkintöjen jakaminen tekee tästä omalla tavallaan Googlen muistikirjaa kätevämmän.

Häkellyttävän hyvä Office-dokumenttien nettitaltiointi- ja muokkauspalvelu on ThinkFree, joka tarjoaa myös (kohtuuhintaista) maksullista ja asiakaspalvelullista versiota tuotteestaan. Kuten OpenOffice, myös ThinkFree tarjoaa ilmaisen PDF-tulostuksen. Jo sen vuoksi kokeilemisen arvoinen palvelu.

Viimeisinpänä löytönäni törmäsin hetki sitten Box.net datan verkkosäilytyspalveluun. 1 giga ilmaista datan säilöntää ja vuodeksi 5 gigaa ilmaiseksi pienellä kekseliäisyydellä. Muutaman viikon käyttökokemuksella todella näppärä systeemi. Monipuoliset jakotoiminnot. Yksi niitä kohtuullisen harvoja joista saatan hyvinkin ottaa käyttöön maksullisen version. Etenkin jos firma onnistuu tuomaan markkinoille lupaamansa datan joustavan synkronointiohjelman (omalta koneelta omalle Box.net tilille).

zache

Kännykkä<->netti integraatio on kanssa yksi hottis juttu. Esimerkkinä voisi vaikka olla vaikka Flickr uploaderit. Oma suosikkini noista on Meaning automaattisen tagituksen takia.

Toinen web2:n kova juttu on mahdollisuus yhdistellä eri palveluita rajapintojen avulla. Esimerkkinä vaikka Google AdSense, Google Maps API tai flickr badget.

Tuolta löytynee jotain kivoja google maps juttuja.

moykky
Kalastus

Tässä alkutekijöissä oleva kalastukseen liittyvä, jossain määrin web 2.0:aa.

Kyse kalojen ottipaikoista jotka gmaps näyttää. Mun ajatuksena on laajentaa sitä myös kattamaan kalastusliikkeet ja kalaravintolat.

Tämä on ensimmäisiä gmaps toteutuksia Suomessa ja maailmassa jos puhutaan gmaps ja kalastuskartoista.

http://www.kalastajat.com/kartta/

Henri

Musiikkipuolelta kannattaisi ehkä mainita vielä Last.fm.

Pirkka

Ja tässä tuli taas kerran todistettua web 2.0:n hienoin puoli: Jatkuva kanssakäyminen opettaa ja avartaa.

Yritän työssäni kovasti seurata uusia palveluita, mutta niin vain kommenteissa on tullut esille taas kerran itselleni täysin uusia palveluita.

Taitaa mennä kesä testatessa, kiitoksia jo tässä vaiheessa vinkeistä. Lisääkin saa laittaa!

On kuitenkin jännä huomata, kuinka moni vinkki linkittyy Googleen tavalla tai toisella.

Väistämättä tulee mieleen jossain vaiheessa sama asia, mistä Petteri Järvinen kirjoitti uusimman Tietokone-lehden kolumnissa (jota ei näemmä vielä netistä löydy):

Alkaakohan Googlen valta olla jo vähän turhan suurta?

Aijoovai

Googlen ylivallasta.

On hyvä muistaa, että monella rintamalla Google on ollut ensimmäinen suuri peluri, joka ei ole lukinnut käyttäjiään palveluunsa ikuisiksi ajoiksi. Se on ihmetyttänyt monia, jopa enemmän kuin heidän palvelunsa.

Esimerkiksi Gmail tarjoaa seka ilmaisen meilien edelleenohjauksen seka ilmaisen pop-latauksen. Sama pätee moniin muihin, joskin ei kaikkiin, Googlen palveluihin.

Itse en ole huolissani Googlen ylivallasta niin pitkään kun voin halutessani ladata Googlella olevan datani itselleni jossain standardissa muodossa ja deletoida Google tilini - vaikka vain aloittaakseni uudella käyttäjätunnuksella tai siirtyäkseni jollekin toiselle. Huolestuminen siitä, että tietojani jää Googlen varmuuskopiohin on mielestäni jo oikeasti aika vainoharhaista, vaikkei täysin perusteetonta. Niin käy kuitenkin muillakin palveluntarjoajilla.

Maurelita

Olinkin lisäämässä Last FM:iä mut kerittiin ennen mua ! Kotimainen Meteli ja Radio blog club jota aion kokeilla.

Kiitos Zoice-linkistä - uusi tuttavuus ! Ja tämän blogin aion ruksata suosikkeihini oitis ; blogittamisiin !

=)

Eero

Google on hauska firma; toiset rakastavat ja toiset alkavat pelätä.

Onko pelkoon sitten aihetta vai pelottaako kaikki "liian suureksi" kasvanut, on sitten toinen juttu.

Aihetta tuli sivuttua omassa
postauksessa jokin aika takaperin.

PerttuT

Lisää web 2.0 sovelluksia löytyy tuolta: All Things Web 2.0, The List (huom. aika raskas sivu)

Kalastus

Ajax-teknologiaa ja google mapsiä on hyödynnetty hyvin tällä kalastus sivustolla pääasiassa erilaisten kalapaikkojen lisäämiseen ja näyttämiseen liittyvien karttaratkaisujen muodossa.. Lisäksi web 2.0 ilmenee hyvin erilaisten yhteisöjen muodossa sekä siinä, että käyttäjät luovat sisältöä sivuille esimerkiksi uistimia, vesistöjä ja kalastusreissuraportteja lisäämällä..

Juha Söderholm

Tässä mun ideat web2.0:sta:

Kalastus, Vetouistelu ja Veneet

Lisää web2.0 sisältöä tulossa :)

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad