« Kuuntelemisesta osallistumiseen | Pääsivu | 8,7 miljoonaa suomalaista »

13.3.2006

Kommentit

-minna

Luin juuri eilen artikkelin yritysblogeista. Siinä kerrottiin, että Microsoftilla on varsin tiukat säännöt siitä, mistä yhtiötä koskevista asioista blogeissa saa kirjoittaa.

Toivottavasti blogaaminen tosiaan veisi yrityskulttuuria kuuntelevaan ja keskustelevaan suuntaan, kuten Pirkka kirjoitti. Kääntöpuolena kun saattaisi olla se, että sisäistä viestintää rajoitetaan siinä pelossa, että asioita joutuu liikaa työntekijöiden kautta julkisuuteen.

Pirkka

Sääntöjä varmasti löytyy, mutta eiköhän ne ole vain hitusen tiukennettuja niistä säännöistä, joiden perusteella ihmiset tietävät mistä työasioista he saavat puhua työpaikan ulkopuolella. Uskoisin itse ainakin niiden riittävän.

Törmäsin muuten tänään mielenkiintoiseen dataan, joka perustelee hyvin sitä miksi erilaiset ja eritasoisten työntekijöiden yritysblogit ovat tarpeellisia.

Edelmanin seitsemännen luottamusbarometrin mukaan:

 • "In the U.S., trust in “a person like me” increased from 20% in 2003 to 68% today." - ihmisten luottamus vertaistietoon on kasvanut hämmentävän paljon
 • "Opinion leaders also consider rank-and-file employees more credible spokespersons than corporate CEOs (42% vs. 28% in the U.S.).

  Ei perinteisellä yritysviestintällä taida ihan hyvin mennä, jos mielipidevaikuttajat epäilevät firman nykyviestintää ja haluaisivat kuulla asioista ennemminkin "minun kaltaisilta ihmisiltä" ja muilta kuin firman toimitusjohtajalta.

 • Tero Lehto

  Minä seuraan muutamia oman ammattialan yritysblogeja F-Securen ja Microsoftin mainittujen lisäksi, kuten seuraavat:

  http://www.design.fi/
  http://blogs.s60.com/

  DNA Finlandin tietoturvablogi taisi lopettaa, kun eivät olleet sopineet mistä sinne saa kirjoittaa:

  http://www.dnainternet.fi/tietoturva/blogi.html

  Zache

  Jeh, tuon DNA:n tietoturvablogista tosiaan johto suutahti ja sensuroi osan kirjoituksista. Kirjoittaja puolestaan otti loparit, sekä sisältönsä mukaansa omaan tietoturva-blogiinsa. Ne riitaa aiheuttaneet kirjoitukset löytyy tuolta . Aika jännä tuo, ettei blogin sisältö ollut yrityksen omaisuutta vaan ne sai uudelleen sijoittaa omaan blogiinsa.

  Mutta koska tämä on markkinointiblogi niin tuossa on hyvä kirjoitus Taivaan tekemästä "Täystuho Oy" sähköposti/webbimainoksesta eli "kerro kaverillesi" spämmäystä.

  Elisa lähettää roskapostia

  Pirkka

  Mielenkiintoista Zache!

  Tuosta Kerro kaverille -"spämmäyksestähän" kuluttajaviranomaisilla on selkeä periaatteellinen linja, eli lakia ei saisi kiertää laittamalla ihmisiä lähettämään toisilleen mainosviestejä.

  Tätäkin voi toki kiertää ja tehdä viesteistä sellaisia, etteivät ne heti selviä mainoksiksi...

  Mutta toisaalta minusta kannattaa lohduttautua sillä, että jos kuluttajat mieltävät nuo viestit spämmäykseksi, sattuu koko homma lopuksi markkinoijan oman nilkkaan.

  Oli laki mikä tahansa, niin kuluttaja sen lopullisen tulkinnan näistä kuitenkin tekee.

  Nico

  Aika monet suuret yritykset ovat myös viimeaikoina panostaneet "blogisuhteiden" luomiseen. Siis luodaan hyvät suhteet ja kontaktit alan vapaihin blogeihin.

  Tämä on asia [ minun mielipide ] johon yritysten olisi panostettava huomattavasti enemmän kun siihen että perustetaan omia blogeja.

  Kun puhutaan blogeista ja niiden vaikutusvallasta kuluttajiin ja mielipiteisiin niin silloin puhutaan juuri näistä "vapaan media" blogeista eikä mediatalojen omista blogeista tai yritysblogeista. Valta ja vaikutusvalta on kansalla ja heidän blogeissa :-)

  P.S. Robert Scoble:lta on tullut kirja yritysblogeista. Kirja löytyy ainakin Amazonilta ja minun blogissa on siihen linkki.

  Se on sitten Amazon referral linkki ja minä saan 5 % provision jos ostat kirjan minun sivujeni linkin kautta. Jos tämä häiritsee sinua (että minä rikastun sinun kustannuksella) niin älä tilaa kirjaa minun saitin kautta :-).

  Pirkka

  Oma blogi ei tietenkään ole itseisarvo ja aivan kuten Nico sanoi, niin monet yritykset ovat jo lähteneet ennemmin luomaan suhteita blogaajiin.

  Itse pidän kuitenkin molempia tarpeellisina, tosin kaikilla yrityksillä ei välttämättä ole resursseja tehdä molempia.

  On tärkeä kuunnella ja osallistua yritykselle tärkeiden ihmiset keskusteluihin.

  Mutta aivan yhtä tärkeää voi olla yrityksen oma aktiivinen blogi. Se voi antaa uuden väylän avata yrityksen toimintaa paljon perinteistä yritysviestintää epävirallisemmin ja keskustelevammin. Tietyissä tilanteissa yritykselle voi olla tärkeää ylläpitää keskustelua myös heidän omassa ympäristössään.

  Vaihtoehtoja on monia ja ne käyvät muuten hyvin ilmi tuosta Scoblen kirjasta.

  Minä olen sen jo hankkinut, joten ostakaapa muut se Nicon linkin kautta! ;-)

  zache

  Huh, pieniä nerokkaita ideoita.

  Tuolla Digin sivulla on "live chat" nappi josta näkee onko yrityksen edustajia joilta kysyä kysymyksiä tuotteista online. NÄPPÄRÄÄ.

  Ei ole kovinkaan kummoinen vaiva väsätä systeemiä joka näyttää verkkosivulla vaikka Instant messenger softien tietojen perusteella status tietoa.


  http://www.digi.com/products/externaldeviceservers/digiconnect50specs.jsp

  PA

  Tuo golf-esimerkki olikin mainio. Käytänpä sitä taistelussani yhden geen blogaamisen puolesta.

  Pirkka

  Minä olen yrittänyt uittaa blogaamista oikeaksi muodoksi, ilmeisen huonolla menestyksellä.

  Mutta hyvä saada lisäjäseniä tähän Pro Blogaus -liikkeeseen. Siitä täytyisi tehdä haaraliike Voisitko edes yrittää kirjoittaa mainoksissa hyvää suomenkieltä -järjestölle, joka minun on pitänyt perustaa jo vuosia sitten.

  Tämän hetken suosikkini kökköjen mainostekstien joukossa on ehdottomasti raitiovaunujen kyljissä kirkuva Se vaatii luonnetta osata rentoutua.

  PA

  "hyvää suomenkieltä"

  Sinä arvatenkin teit tämän ironisoiden, mutta mainitaan nyt sivusta seuraajille, että "suomen kieli" kirjoitetaan erikseen ja suomenkielinen yhteen.

  [joskus kauan sitten oli toisin]

  Pirkka

  Aikoinani ihastuin blogeihin, koska täällä minun ei tarvinnut hioa tekstejä loppuun saakka. Silloiselle copywriterille se oli suorastaan vapauttavaa.

  Täytynee oikolukea tekstit täälläkin vähän paremmin - huolimattomuutta, ei ironiaa, myönnän.

  Missäs se Itkonen olikaan? :-)

  Jarno

  Yritysblogeja on Suomessa vielä vähän, mutta yllätyksiäkin on. Löysin nimittäin viestintäjohtajan kirjoittaman blogin bioenergiayhtiö Vapon kotisivuilta http://www.vapo.fi/blog/

  Hyvä Suomi!

  Pirkka

  Hip hip hurraa Vapolle ja kiitos linkistä Jarnolle! Ehkä me suomalaiset vain lämpenemme tässäkin asiassa perinteisen hitaasti.

  Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

  Lukuvinkkini

  Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

  Jaikussa

  Soi juuri nyt

  Blog powered by Typepad