« Anna kuluttajille aitoa valtaa | Pääsivu | Missä viipyvät yritysblogit? »

7.3.2006

Kommentit

Petja Jäppinen

Juuri tähän viestinnän kaksisuuntaisuuteen opettaminen on eräs minun alkavan yritykseni tuotteista ja lanseeraamani käsitteen, "yhteisöllinen viestintä" sisältö verrattuna vanhaan "yhteisöviestintäntä" termiin.

Eräällä kurssilla viime vuonna selvisi muutoin sellainen asia, että Internet ei ole joukkoviestintää. Akateemisen käsityksen mukaan joukkoviestintä on määritelmällisesti yksisuuntaista.

Minun omalla blogillani on kävijöitä enemmän kuin monella lehdellä, mutta siitä huolimatta, se ei sitten ole joukkoviestintää, koska siinä on mahdollisuus kommentoida ja osallistua?

Eikö olekin mielenkiintoista?

Pirkka

Onnea vaan yritykselle, Petja - luulisi töitä riittävän, ainakin kun näitä hommia tästä suunnasta katsoo.

Mielenkiintoista totta vie, jos joukkoviestinnän määritelmänä pidetään yksisuuntaisuutta.

Taitaa tutkijoiden lisäksi monilla muillakin mennä pikkuhiljaa sormi suuhun, kun joukko-, yhteisö- ja keskinäisviestintä sulautuvat aivan uusiksi kokonaisuuksiksi!

Yhteisöllinen viestintä viehättää terminä ainakin näin vanhaa JY:n yhteisöviestinnän opiskelijaa!

Petja Jäppinen

Olen tätä usein sanonut; uusi muuttuva mediaympäristö aiheuttaa osassa sen käyttäjiä turhia pelkoja, jotka lähinnä johtuvat siitä, etteivät ihmiset tunne omia mahdollisuuksiaan.

Paitsi että tieto on kaikissa yrityksissä strateginen resurssi, tiedottaminen ja viestintä ovat osa tämän resurssin hallintaa ja käyttöä.

Niin kuin molemmissa blogeissani kerroin, tiedottamisen puute ja sen huonohallinta voi aiheuttaa yritykselle merkittäviä vahinkoja.

Ei riitä että on interaktiivinen, pitää olla proaktiivinen.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad