« Blogijulkaisuverkon mallia USA:sta | Pääsivu | Nettikeskusteluista lisäväriä asiakkaiden tuntemiseen »

20.2.2006

Kommentit

Sami

Kuulostaa ihan hyvältä idealta ja voisi jopa toimia puhelimilla joissa on hyvät, lähelle tarkentavat kamerat.

Toisaalta kaikki tämä on mahdollista ja nyt: otetaan puhelin jossa on selain ja talletetaan bookmarkit vaikkapa IMDB:hen, Technoratiin, Amazoniin, Epinions:iin yms - sitten kun tulee tarve tarkistaa jonkun tuoteen arvostelut niin homma käy kätevästi selaimella.

Jotenkin lisäksi epäilen että Toshiba haluaisi ratkaisustaan rahaa, kun taas homma hoituu ilmaiseksikin..

Pirkka

Joo, eittämättä homma toimisi hyvin jo nyt, mutta itse ainakin uskon tämänkaltaisiin palveluihin.

Se joka paketoi uudet mobiilipalvelut helposti käytettäväksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi, voi vaikka pyytää siitä vähän rahaa. Tuskin Toshiba tosiaan tätä pelkästä hyväntekeväisyydestä tekee.

Teija

Mielenkiintoisinta tässä on, että kun suosittelujen etsiminen tehdään kuluttajille ostohetkellä helpoksi ja lanseerataan juuri siihen tarkoitukseen sovellus, niin heräisiköhän mainostajatkin viimein sankemmin joukoin seuraamaan ja reagoimaan siihen, mitä heidän tuotteistaan/palveluistaan kirjoitetaan? Ja viestimään kuluttajan ehdoilla, ei brändin.

Sami

Aika hyviä sovellutuksia on alkanut tulla näihin viivakoodeihin. Itsekin laitoin käyntikortin kääntöpuolelle viivakoodin, josta käyntikortin tiedot saa puhelimeen yhteystietona. Tein viivakoodin täällä http://www.heippa.com

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad