« Sissi-isku suoraan kilpailijan palveluun | Pääsivu | Anna kuluttajille aitoa valtaa »

28.2.2006

Kommentit

Jouni Kantonen

Samaa mieltä. Arvelisin kuitenkin, että esim. mainostoimistojen on nykymuodossaan lähes mahdoton mennä lausumaan asiakkaalle moista lausetta. Lähes kaikkien mainostoimistojen rakenne kun tukee perinteistä kampanja-ajattelua.
(Mainostoimistojen puheissa kyllä vilisee usein teesi "emme ole perinteinen mainostoimisto" vaan esim. markkinointitoimisto. Kun katsotaan näin itsensä positioineiden toimistojen rakennetta niin sen perusteella voisin kyllä väittää hyvin monesta, että toiminta perustuu perinteiseen malliin. Vaikka uudenlainen tapa toimia voisi olla hyvinkin kannattavaa taloudellisesti.)

Ehkä se velvollisuus hihkaista on kaikilla meillä jotka teemme työtä markkinoinnin parissa. Ja kaiketi siellä asikkaan päässäkin on ihan selväpäisiä ihmisiä vai kuinka?

nico

"Eipä laitetakaan näitä rahoja nyt isoon kampanjaan, vaan kehitetään säästyvällä summalla omaa verkkopalveluamme!"?

Kyllä mainostoimistot minun puolesta saa asiakkaalle näin hihkaista jos siltä tuntuu. Meidän verkkopalveluiden omistajien ja kehittäjien osalta tuo on ollut todellisuutta jo useita vuosia.

Kaikki rahat mainoskampanjan on ajattelumalli joka oli käytössä dot.com-buumin aikana. Ei kai tosissaan (toivotaan ainakin) kukaan enään niin ajattele?

Killer aplikaatio, stickiness (tarrattavuus), yhteisöt, käytettävyys, hakukoneoptimointi jne. edustavat termejä ja ajattelua joka kannattaa ja toimii verkossa.

Pirkka

En tarkoittanut sitä, että yritykset ja toimistot laittaisivat kaikkia rahoja mainoskampanjoihin, mutta itsestäni tuntuu, että aivan liian suuri osa menee mainontaan.

Uskon, että yritys saisi paljon parempia tuloksia siirtämällä reilusti nykyistä isomman osan budjetista aivan muuhun kuin perinteiseen mainontaan.

Ongelmana on tosiaan se, että eihän monille mainos- ja mediatoimistoille tällaisen neuvon antaminen ole kannattavaa, kun oma raha tulee perinteisen mainonnan tekemisestä ja myymisestä.

Mutta onneksi muutos on osittain jo tullut, ja asiakkaat ovat niin valveutuneita, että hekin vaativat toisenlaisia toimintamalleja.

Petja Jäppinen

Tässä on viisauden sanoja.
Oman palvelun kehittäminen on pitkällä tähtäimellä kannattavampaa ja on avain millä saadaan sitten ulkopuolisetkin sivuille ja sitoutettua.

runescape gold

Mutta onneksi muutos on osittain jo tullut, ja asiakkaat ovat niin valveutuneita, että hekin vaativat toisenlaisia toimintamalleja.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad