IS otsikoi tänään: "Kela sai arvokasta tietoa nettikeskustelusta". Tällä viitataan tietenkin IS:n oman verkkopalvelun nettikeskusteluihin, sillä eihän tästä olisi muuten ollut uutiskynnystä ylittäväksi aiheeksi.
Ainakin itse hyväksyn tällä kertaa oman palvelun promoamisen täysin. Minusta jutun pihvi, eli meidän kaikkien nettiin tuottamien sisältöjen merkitys ja hyödynnettävyys, tarvitsee vielä julkisuutta.
"Kelan tutkija Mikko Kapanen eritteli Ilta-Sanomien Kelaa koskevaa verkkokeskustelua. Selvitys valotti sekä tyytyväisten että erityisesti tyytymättömien Kelan asiakkaiden mielipiteitä. Keskustelussa tuli ilmi muun muassa asiakkaiden tarve saada tietää hakemuksensa saapumisesta toimistoon ja käsiteltävän etuuden keskimääräisestä läpimenoajasta. Lisäksi kriittistä keskustelua käytiin etenkin puolison tulojen vaikutuksesta työmarkkinatukeen.
...
Uudenlaisella aineistolla saadaan arvokasta tietoa erityisesti Kelaan ja sen toimeenpanemiin etuuksiin tyytymättömien kansalaisten ajatuksista. Nämä mielipiteet jäävät usein piiloon asiakastutkimuksissa kysyttyjen palveluarvosanojen taakse."
Verkko on täynnä sisältöjä, jotka ovat yrityksien hyödynnettävissä. Aikaisemmin data on tarvinnut kerätä erikseen, nyt se on saatavilla välillä jopa yllättävän helposti, jos siihen vain haluaa tarttua. Ja jos itsellä ei ole tähän resursseja, kannattaa asiaa tiedustella yhteistyökumppaneilta (kröhöm).
Itse tutkimuksen voi ladata koneelleen suoraan Kelan sivuilta. Ja samalla voi antaa täydet pisteet Kelan tiedotukselle: ovat näköjään saaneet tiedotteen lähes sellaisenaan julkaistuksi IS:ssä!
Kun uudistimme Klinikan (www.klinikka.fi), päätimme, että keskustelu olisi saatava mukaan.
Riskihän keskustelumahdollisuus on, mutta ainakin Klinikalla tuo työelämäkeskustelu on pyörinyt hyvin. Asiakas on saanut uusia ajatuksia ja lehtijuttuja on kirjoiteltu.
Kaikkein eniten ihailen asiakkaan asennetta, keskustelu on ollut välillä melko rosoista ja särmikästä, mutta palstalta on poistettu vain silkat herjaukset, epäasiallisuudet ja yksilöön menevät kommentit.
Kirjoittanut: Kivis | 23.2.2006 klo 9.30
Kyllähän keskustelujen tarjoaminen vaatii paksunahkaisuutta asiakkaalta, mutta siihen oppii varmasti vähitellen.
Mutta onhan se silti vähän huvittavaa, jos asiakas on sitä mieltä, että ei viitsi laittaa keskustelua tai vaikka jonkinlaista kommentoitimahdollisuutta nettiin sillä perusteella, että ihmiset voi puhua siellä mitä sattuu.
Niin voi. Ja niin me olemme asiakkaiden tuotteista ja palveluista aina puhuneet, aikaisemmin asiakas ei tätä vain tarkkaan tiennyt.
Kirjoittanut: Pirkka | 23.2.2006 klo 16.43
YleX-kanavan yhteisösaitilla X-Stagella (joka tänään täyttää vuoden) käydään monenlaista keskustelua, mukana lukien tästä näkökulmasta arvokasta sellaista.
Mediayhtiölle on luontevaa tarjota keskustelualusta yleisöilleen, mutta ymmärrän hyvin sitäkin, että kaikki yritykset eivät näin voi tehdä. Sitäkin haasteellisempaa on tosiaan miettiä, millä keinoin silloin osallistua julkiseen keskusteluun yrityksen maineesta netissä. Tietääkö kukaan, onko millään yrityksellä viestintäosasto tai muuta työvoimaa vastuutettu kommentoimaan yrityksen puolesta blogeissa, jos yrityksen näkökulmasta olisi keskustelulle hyötyä? Sattumoisin itse kävin tänään Teknogekon blogissa "puolustamassa" TV2:sta, vaikka se ei sinänsä mitenkään kuulu työnkuvaani. :)
Kirjoittanut: Tuija | 28.2.2006 klo 13.12
Tiedän kyllä ainakin muutaman asiakkaamme, jotka seuraavat keskusteluja säännöllisen epäsäännöllisesti.
Mutta aika harva firma on vielä lähtenyt reagoimaan, mutta uskoisin tämänkin muuttuvan melko nopeasti.
Hyvänä esimerkkinähän voi pitää juuri käytyjä presidentinvaaleja. Ainakin osa vaalien aikaisista blogi- ja keskustelupalstakirjoituksista oli varmasti hyvin suunniteltuja ja organisoituja kampanjaiskuja.
Kirjoittanut: Pirkka | 2.3.2006 klo 10.45