« Tuotearviot suoraan puhelimeen | Pääsivu | Sissi-isku suoraan kilpailijan palveluun »

22.2.2006

Kommentit

Kivis

Kun uudistimme Klinikan (www.klinikka.fi), päätimme, että keskustelu olisi saatava mukaan.

Riskihän keskustelumahdollisuus on, mutta ainakin Klinikalla tuo työelämäkeskustelu on pyörinyt hyvin. Asiakas on saanut uusia ajatuksia ja lehtijuttuja on kirjoiteltu.

Kaikkein eniten ihailen asiakkaan asennetta, keskustelu on ollut välillä melko rosoista ja särmikästä, mutta palstalta on poistettu vain silkat herjaukset, epäasiallisuudet ja yksilöön menevät kommentit.

Pirkka

Kyllähän keskustelujen tarjoaminen vaatii paksunahkaisuutta asiakkaalta, mutta siihen oppii varmasti vähitellen.

Mutta onhan se silti vähän huvittavaa, jos asiakas on sitä mieltä, että ei viitsi laittaa keskustelua tai vaikka jonkinlaista kommentoitimahdollisuutta nettiin sillä perusteella, että ihmiset voi puhua siellä mitä sattuu.

Niin voi. Ja niin me olemme asiakkaiden tuotteista ja palveluista aina puhuneet, aikaisemmin asiakas ei tätä vain tarkkaan tiennyt.

Tuija

YleX-kanavan yhteisösaitilla X-Stagella (joka tänään täyttää vuoden) käydään monenlaista keskustelua, mukana lukien tästä näkökulmasta arvokasta sellaista.

Mediayhtiölle on luontevaa tarjota keskustelualusta yleisöilleen, mutta ymmärrän hyvin sitäkin, että kaikki yritykset eivät näin voi tehdä. Sitäkin haasteellisempaa on tosiaan miettiä, millä keinoin silloin osallistua julkiseen keskusteluun yrityksen maineesta netissä. Tietääkö kukaan, onko millään yrityksellä viestintäosasto tai muuta työvoimaa vastuutettu kommentoimaan yrityksen puolesta blogeissa, jos yrityksen näkökulmasta olisi keskustelulle hyötyä? Sattumoisin itse kävin tänään Teknogekon blogissa "puolustamassa" TV2:sta, vaikka se ei sinänsä mitenkään kuulu työnkuvaani. :)

Pirkka

Tiedän kyllä ainakin muutaman asiakkaamme, jotka seuraavat keskusteluja säännöllisen epäsäännöllisesti.

Mutta aika harva firma on vielä lähtenyt reagoimaan, mutta uskoisin tämänkin muuttuvan melko nopeasti.

Hyvänä esimerkkinähän voi pitää juuri käytyjä presidentinvaaleja. Ainakin osa vaalien aikaisista blogi- ja keskustelupalstakirjoituksista oli varmasti hyvin suunniteltuja ja organisoituja kampanjaiskuja.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad