« Open source -presentaatio | Pääsivu | Biljoonan dollarin markkinat »

21.11.2005

Kommentit

Janne

Juh, kuuntelen. Tämän hetken suosikit ovat ITConversations, Science@NASA ja Escape Pod.

J-P

Tällä hetkellä eniten kuuntelussa ovat For Immediate Release, ITConversations, Engadget ja Maailmanpolitiikan arkipäivää.

MUSTI

Eipä mikään ihme, sillä amaatööriradiossa alkaa pyöriä kohta raha oikein toden teolla.

Adam Curryn PodShow Inc. sai kesällä 8.9 miljoonanan dollarin rahoituksen Kleiner Perkins Caufield & Byers and Sequoia Capitalilta. PodShow Inc:in missio on tuoda podcastit massoille.

Lisäksi Odeo on saanut 11 miljoonan rahoituksen taakseen.

Paljon kuulee kritiikkiä ja kähinää, siitä miten podcastit menee pilalle, kun raha astuu kuvioihin. Henkilökohtaisesti en näe mitään pahaa siinä, että homma menee mainstreamimmaksi. Hienoahan se on.

Ja sitten kysymykseen.

Kuuntelin aikaisemmin Adam Currya, mutta en pysynyt perässä kun niitä tuli niin helvetisti ja lopetin, vaikka ne on ihan hyviä. Nyt kuuntelen näitä:

- diggnation
- this week in tech
- across the sound
- Ylen (sanoma, viikko, talouslehti)
- MacCast + Omenatarha
- CNN (silloin tällöin)


Jocka Träskbäck

Kiitos linkistä mainioon tutkimukseen. Minusta reilut viisi vuotta valtavirtaan on kuitenkin lyhyt aika tällaiselle uudelle mediamuodolle.

Tuotamme tällä hetkellä Suomen ainoaa kaupallista, siis mainosrahoitteista, podcastia, jossa on siis normaaleja mainoskatkoja ja jonka sisältö on täysin mainstreamia. Olen MUSTIn kanssa samoilla linjoilla siinä, että ei kaupallisuudessa ole mitään vikaa - päinvastoin. Sitä tarvitaan, jotta tavalliset kuluttajat omaksuvat podcastin.

Teemme parhaillaan kovasti työtä sen eteen, että podcast saataisiin tunnetuksi aivan normaalien ihmisten keskuudessa, eli että kuulijoiksi tulisi muitakin kuin teknologiaorientoituneita ihmisiä. Kampanja on tuottanut jo toistakymmentä näkyvämpää lehti-, radio- ja tv-juttua, jotka ovat toivottavasti saaneet uusia ihmisiä podcastien pariin. Tavoitteeni on, että parin vuoden kuluttua podcast-sana tunnettaisiin suurin piirtein jokaisessa taloudessa.

Jotta näitä uusia kuulijoita saataisiin mukaan tarvitaan juuri mainstream-sisältöä, jota pyrimme nyt tarjoamaan. Kansan syvät rivit eivät ole kiinnostuneita Applen tuotejulkistuksista tai eri käyttöjärjestelmien ominaisuuksista. He tarvitsevat leipää ja varsinkin sirkushuveja, jotta uusi mediamuoto alkaisi kiinnostaa.

Tässä esimerkkinä vielä Aamulehden tuore juttu aiheesta. Lisää on tulossa...

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad