« Tulisiko blogimaailmaan opettaa? | Pääsivu | Podcasting valtavirtaan 2010 »

17.11.2005

Kommentit

Minna Ritoluoma

Innolla osallistun yhteispresen laadintaan, jos ei muuta niin vanhoja verestelläkseni :-)

MUSTI

On sitä itsekin tullut harrastettua jo muutamia vuosia open source-presentointia, mutta käytännön syistä vähän pienemmällä porukalla, kun ei noita puolivalmiita mainossuoritteita oikein isoon jakeluun tohdi laittaa.

Vaikkakin yleensä ne ideat menee sitten asiakkaan open source-presentointiin, jonka nimi tapauksesta riippuen voi olla käytävägallup tai vaimo. Tai molemmat.

No, joka tapauksessa itse olen kova kysymään mielipiteitä ja fiiliksiä. Välillä päin naama kommentoiminen on vaikeaa ja silloin jokin foorumi, jossa voi vapaammin ilmaista mielipiteitä, voisi olla hyvä, Toki esimerkkejä sen karuimmasta päästä on nähtävillä aina sillioin tällöin kanadalaisessa www.ihaveanidea.org (on muuten pirun hyvä saitti)-sivustolla, jossa opiskelijaduunit saavat välillä tosi kovaa kyytiä. Mutta elämä on, eikä oikeassakin maailmassa joutuu paskaa syömään silloin tällöin.

Toki open source-presentointi on hyvä ajatus, mutta tietty suodatin, kuten kaikessa, kannattaa olla. Se tyypillinen virhe mitä monissa esitestauksissa tehdään, on se, että haetaan negatiivisia ja positiivisia kommentteja, asian ja validien pointtien sijaan.

Toisin sanoen, kun ihminen pistää työnsä näytille hän asettuu kommentoitavaksi ja toimii näin eri tavalla kuin tavallisessa työn kehitysprosessissa. Hän on arvosteltavana eikä kehittämässä.

Aika harva ihminen osaa tämän taidon ja ennen kuin sen taidon osaa, kannattaa tarkoin valita kuin avoimessa foorumissa haluaa olla.

Pirkka

Itse näen, että open source -ajattelu voisi toimia kaikkein parhaiten silloin, kun tekijä haluaa saada mahdollisimman monipuolisia kommentteja, lähteitä ja ideoita omiin töihinsä.

Omien työkavereiden kanssa kyllä sparraillaan, mutta olen sitä mieltä, että yhteen työpaikkaan mahtuu yllättävän heterogeenistä porukkaa. Ehkä ajatuksetkin pikku hiljaa lähtevät samansuuntaisille urille.

Siksi olisi erittäin virkistävää saada uusia ajatuksia oman pikku hiekkalaatikon ulkopuolelta.

Ehkä kommentoivaa porukkaa tulee rajata jotenkin - katsotaan, kuinka oma pieni testini tulee onnistumaan. Laitan sen huomisen aikana blogiini!

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad