Viimeisimmässä Across the sound -podcastinglähetyksessä Joseph Jaffe kertoi muutaman brilianttin open source -markkinoinnin esimerkin, joista jokainen voisi ottaa opikseen. Hän mainitsi jälleen siitä, kuinka meidän uusista asioista saarnaavien tulisi aina myös itse näyttää esimerkkiä. Se on ainoa keino osoittaa, että uudenlaiset toimintatavat kannattavat.
Jaffe muistutti, että Open source -ajattelua voi hyödyntää monella tavalla. Esimerkiksi mitä useampi ihminen osallistuu presentaatioiden ideointiin, sitä monipuolisemmin asiaa tulee yleensä käsiteltyä. Hän lupasi tästä lähin tehdä julkiset presentaationsa aina niin, että hän esittelee aiheen etukäteen blogissaan ja pyytää ihmisiltä kommentteja asiaan.
Hän lupaa hyödyntää saamiaan kommentteja esityksissään ja mikä tärkeintä, jokainen aihetta kommentoinut tulee saamaan kiitoksena osallistumisestaan esityksen myös itselleen käytettäväksi.
Innostuin asiasta niin, että ajattelin kokeilla samaa itsekin, aivan lähiviikkoina. Eihän tässä sinänsä ole mitään mullistavaa, HS:n kuukausiliitteen juttukin on kaikkien hyvässä muistissa, mutta uskon siihen, että mitään ei voi aidosti oppia ennen kuin sitä lähtee tekemään itse.
Olen lupautunut puhumaan joulukuiseen MTL-Infoon siitä, kuinka digitaalisuus muuttaa kuluttajakäyttäymistä. Tulen kertomaan vähän tarkemmin aiheesta aivan lähiaikoina, kunhan saan sille hieman tarkemmat speksit, mutta voit toki lähettää sähköpostia aiheesta minulle jo nyt. Kaikki vastanneet (vaikka olisivat kilpailijalla töissä) tulevat saamaan käyttöönsä yhdessä työstämämme presentaation aiheesta.
Katsotaan kuinka käy. Saankohan yhtään vastausta?
Edit 18.11. Muutama vastaus on jo tullut, kiitos niistä. Lisää informaatiota aiheesta ensi viikolla!
Innolla osallistun yhteispresen laadintaan, jos ei muuta niin vanhoja verestelläkseni :-)
Kirjoittanut: Minna Ritoluoma | 21.11.2005 klo 13.32
On sitä itsekin tullut harrastettua jo muutamia vuosia open source-presentointia, mutta käytännön syistä vähän pienemmällä porukalla, kun ei noita puolivalmiita mainossuoritteita oikein isoon jakeluun tohdi laittaa.
Vaikkakin yleensä ne ideat menee sitten asiakkaan open source-presentointiin, jonka nimi tapauksesta riippuen voi olla käytävägallup tai vaimo. Tai molemmat.
No, joka tapauksessa itse olen kova kysymään mielipiteitä ja fiiliksiä. Välillä päin naama kommentoiminen on vaikeaa ja silloin jokin foorumi, jossa voi vapaammin ilmaista mielipiteitä, voisi olla hyvä, Toki esimerkkejä sen karuimmasta päästä on nähtävillä aina sillioin tällöin kanadalaisessa www.ihaveanidea.org (on muuten pirun hyvä saitti)-sivustolla, jossa opiskelijaduunit saavat välillä tosi kovaa kyytiä. Mutta elämä on, eikä oikeassakin maailmassa joutuu paskaa syömään silloin tällöin.
Toki open source-presentointi on hyvä ajatus, mutta tietty suodatin, kuten kaikessa, kannattaa olla. Se tyypillinen virhe mitä monissa esitestauksissa tehdään, on se, että haetaan negatiivisia ja positiivisia kommentteja, asian ja validien pointtien sijaan.
Toisin sanoen, kun ihminen pistää työnsä näytille hän asettuu kommentoitavaksi ja toimii näin eri tavalla kuin tavallisessa työn kehitysprosessissa. Hän on arvosteltavana eikä kehittämässä.
Aika harva ihminen osaa tämän taidon ja ennen kuin sen taidon osaa, kannattaa tarkoin valita kuin avoimessa foorumissa haluaa olla.
Kirjoittanut: MUSTI | 22.11.2005 klo 1.19
Itse näen, että open source -ajattelu voisi toimia kaikkein parhaiten silloin, kun tekijä haluaa saada mahdollisimman monipuolisia kommentteja, lähteitä ja ideoita omiin töihinsä.
Omien työkavereiden kanssa kyllä sparraillaan, mutta olen sitä mieltä, että yhteen työpaikkaan mahtuu yllättävän heterogeenistä porukkaa. Ehkä ajatuksetkin pikku hiljaa lähtevät samansuuntaisille urille.
Siksi olisi erittäin virkistävää saada uusia ajatuksia oman pikku hiekkalaatikon ulkopuolelta.
Ehkä kommentoivaa porukkaa tulee rajata jotenkin - katsotaan, kuinka oma pieni testini tulee onnistumaan. Laitan sen huomisen aikana blogiini!
Kirjoittanut: Pirkka | 23.11.2005 klo 21.05