Kuten jo aiemmin kerroin, menen puhumaan joulukuussa MTL-Infoon digitaalisuuden vaikutuksesta kuluttajakäyttäytymiseen. Haluan tässä yhteydessä testata käytännössä, kuinka open source -ajattelu toimisi presentaatioiden tekemisessä.
Kutsun siis kiinnostuneet mukaan kokeiluun, jossa ideoimme ja työstämme yhdessä kaikkien halukkaiden kanssa joulukuista presentaatiota. Olen jo saanut sähköpostiini ilmoittautumiset kuudelta henkilöltä sekä muutamia vinkkejä ja ajatuksia, joiden pohjalta olen rakentanut esitykselle rungon.
Jos et ole jo ilmoittautunut halukkaaksi, pääset mukaan lähettämällä minulle sähköpostia. Lähetän paluuviestinä sinulle ensimmäisen vaiheen rungon kommentoitavaksi sekä ohjeet jatkosta.
Porkkanana ja kiitoksena tässä on se, että kaikki osallistujat (myös kilpailijalla työskentelevät) saavat presentaatiomateriaalit itselleen heti tilaisuuden jälkeen, datoineen päivineen.
Havahduin Vilpposta lukiessani, että tämä taisi sitten mennä jo. Sarjassamme hyvä idea, pitäisipä osallistua, palaan asiaan heti sopivan tilaisuuden tullen... Oliko hyvä prosessi?
Kirjoittanut: Tuija | 16.12.2005 klo 0.12
Prosessi oli hyvä, mutta myös hyvin haastava. Niille, jotka eivät prosessiin osallistuneet, voisin kai kertoa, miten itse hommaa edistin.
Pyysin halukkaita ensin ilmoittautumaan sähköpostilla. Tämän jälkeen lähetin heille sähköpostilla pienen "briiffin" ja runkoehdotuksen, johon pyysin kommentteja.
Vedin ensimmäisen kierroksen läpi kokonaan sähköpostilla, jonka jälkeen koostin kommenteista tarkennetun rungon, jonka laitoin wikiin. Tästä eteenpäin
kommentointi tapahtui wikissä.
Ongelmaksi meinasi muodostua se, että joulukuun ensimmäiset viikot olivat itselleni niin kiireiset, etten ehtinyt osallistumaan esityspohjan rakentamiseen niin aktiivisesti kuin olisin halunnut.
Mutta mikä parasta, muiden osallistujien aktiivisuus wikissä vei hommaa eteenpäin myös silloin, kun en itse asiaan ehtinyt paneutua.
Kommentoinnin jälkeen koostin esityksen powerpoint-muotoon. Pyrin ottamaan kommentit mahdollisimman laajasti huomioon (ja omasta mielestäni onnistuinkin aika hyvin).
Hauskaa tässä prosessissa oli se, että esityksestä tuli aidosti aivan toisenlainen kuin jos olisin tehnyt sen vain itse. Näkökulmia oli enemmän ja se näkyi myös lopputuloksessa.
Mutta huomasin, että tuo lopputuleman erilaisuus oli myös haaste itselleni. Olen kuitenkin tottunut läpi vuosien tekemään itse omat esitykseni, toiset ovat päässeet niitä vain kommentoimaan.
Joku muu olisi varmasti saanut tuosta wikimateriaalista aikaiseksi aivan toisenlaisen presentaation, mutta uskon ja toivon, että presentaatio näyttää sitä rakentaneiden mielestä myös heidän presentaatioltaan, eikä vain minun tekeleeltäni.
Otan mielelläni suoria kommentteja ja kehitysehdotuksia kaikilta tähän kokeiluun osallistuneilta ja muiltakin, sillä aion varmasti tehdä näin joskus myöhemminkin.
Kirjoittanut: Pirkka | 19.12.2005 klo 11.22
Arkisen hässäköinnin keskellä on usein hankalaa kehittää omaa ajattelua ja osaamista. Tämä systeemi oli, paitsi lopputulokseltaan, myös itse prosessiltaan tehokasta verkko-opiskelua. Tehokkuuteen tarvitaan myös konkreettinen tavoite, sillä pelkissä ajatusharjoitelmissa ei puristusta ehkä löydy.
Laajennettuna tällainen prosessi voisi tuottaa melkoisesti syvällisesti ajateltua tietoa ja näkemystä. Kun esimerkiksi Dagmarhan tarjoaa juuri tämän tyyppistä tietoa Media-avain-tietokannassaan. Kaupalliseen sovellukseen tällaisestä ei ehkä ole, mutta muutoin hyvin vahva tapa tuottaa tietoa. Ellei sitten Dagmar värvää joidenkin etujen tai palkkioiden kanssa asintuntijarinkiä, joka tuottaisi tällaisia systeemejä.
Mutta kiitokset Pirkalle, tämä oli hauskaa ja hyödyllistä.
Kirjoittanut: Rysky | 20.12.2005 klo 9.15