« Pieleen mennyt word of mouth -kampanja | Pääsivu | Kuluttajakäyttäytymisen muutokset kiristävät ilmapiiriä »

24.11.2005

Kommentit

Tuija

Havahduin Vilpposta lukiessani, että tämä taisi sitten mennä jo. Sarjassamme hyvä idea, pitäisipä osallistua, palaan asiaan heti sopivan tilaisuuden tullen... Oliko hyvä prosessi?

Pirkka

Prosessi oli hyvä, mutta myös hyvin haastava. Niille, jotka eivät prosessiin osallistuneet, voisin kai kertoa, miten itse hommaa edistin.

Pyysin halukkaita ensin ilmoittautumaan sähköpostilla. Tämän jälkeen lähetin heille sähköpostilla pienen "briiffin" ja runkoehdotuksen, johon pyysin kommentteja.

Vedin ensimmäisen kierroksen läpi kokonaan sähköpostilla, jonka jälkeen koostin kommenteista tarkennetun rungon, jonka laitoin wikiin. Tästä eteenpäin
kommentointi tapahtui wikissä.

Ongelmaksi meinasi muodostua se, että joulukuun ensimmäiset viikot olivat itselleni niin kiireiset, etten ehtinyt osallistumaan esityspohjan rakentamiseen niin aktiivisesti kuin olisin halunnut.

Mutta mikä parasta, muiden osallistujien aktiivisuus wikissä vei hommaa eteenpäin myös silloin, kun en itse asiaan ehtinyt paneutua.

Kommentoinnin jälkeen koostin esityksen powerpoint-muotoon. Pyrin ottamaan kommentit mahdollisimman laajasti huomioon (ja omasta mielestäni onnistuinkin aika hyvin).

Hauskaa tässä prosessissa oli se, että esityksestä tuli aidosti aivan toisenlainen kuin jos olisin tehnyt sen vain itse. Näkökulmia oli enemmän ja se näkyi myös lopputuloksessa.

Mutta huomasin, että tuo lopputuleman erilaisuus oli myös haaste itselleni. Olen kuitenkin tottunut läpi vuosien tekemään itse omat esitykseni, toiset ovat päässeet niitä vain kommentoimaan.

Joku muu olisi varmasti saanut tuosta wikimateriaalista aikaiseksi aivan toisenlaisen presentaation, mutta uskon ja toivon, että presentaatio näyttää sitä rakentaneiden mielestä myös heidän presentaatioltaan, eikä vain minun tekeleeltäni.

Otan mielelläni suoria kommentteja ja kehitysehdotuksia kaikilta tähän kokeiluun osallistuneilta ja muiltakin, sillä aion varmasti tehdä näin joskus myöhemminkin.

Rysky

Arkisen hässäköinnin keskellä on usein hankalaa kehittää omaa ajattelua ja osaamista. Tämä systeemi oli, paitsi lopputulokseltaan, myös itse prosessiltaan tehokasta verkko-opiskelua. Tehokkuuteen tarvitaan myös konkreettinen tavoite, sillä pelkissä ajatusharjoitelmissa ei puristusta ehkä löydy.

Laajennettuna tällainen prosessi voisi tuottaa melkoisesti syvällisesti ajateltua tietoa ja näkemystä. Kun esimerkiksi Dagmarhan tarjoaa juuri tämän tyyppistä tietoa Media-avain-tietokannassaan. Kaupalliseen sovellukseen tällaisestä ei ehkä ole, mutta muutoin hyvin vahva tapa tuottaa tietoa. Ellei sitten Dagmar värvää joidenkin etujen tai palkkioiden kanssa asintuntijarinkiä, joka tuottaisi tällaisia systeemejä.

Mutta kiitokset Pirkalle, tämä oli hauskaa ja hyödyllistä.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad