« Kutsu open source -kokeiluun | Pääsivu | Hakusanamainontaa televisiossa »

25.11.2005

Kommentit

Tiina Kirves

Laitan tässä kanssa hyvän esimerkin siitä että mainostoimiston ei kannata suhtautua digitaaliseen maailmaan nuivakkaasti / pelätä oman bisneksensä murenemista - kyllä virtuaalimaailmaakin varten tarvitaan tuotantoa, joskus massiivistakin: www.20lives.com

Tommi

Alex Nieminen kirjoitteli tästä samasta taannoin RE:ssa. http://www.rekaksois.com/kolumni.html/id/401

Saa nähdä miten Alex nyt muuttaa alan malleja Hasanilla.

Aihe on ollut puheissa niin kauan kun itse olen ollut alalla. Netin merkitys vaan kasvaa kasvamistaan, mutta asenteet pysyy alalla yhä takaperoisina.

Muttei ei toiminta täällä Hollanissakaan erilaista ole - isot mainostoimistot ovat ehkä jopa konservatiivisempiakin kuin Suomessa. Tilit on isoja, siksi myös nettiä arastellaan ja hidastellaan. Paljon pelissä mainosalalla, ei niinkään nettitekijöillä....

Pirkka

Välillä on lohduttavaa kuulla, että muuallakin on tilanne samanlainen.

Mutta silti: Täytyy sanoa, että minulle jäi suu auki hämmästyksestä, kun törmäsin täällä Dagmarissa ensimmäistä kertaa erään suuren brändimainostajan mediavalinta- ja budjetointiprosessiin.

Heillä on kuulema ollut aina tapana heittää kampanjabudjetti aina ensimmäisenä mainostoimistolle, joka on saanut ottaa siitä niin paljon rahaa kuin he ovat nähneet tarvitsevansa tuotantoon.

He sitten päättävät mitä sillä rahalla tehdään, eli myös mihin medioihin mennään.

Ja kun mainostoimistolla ei ole ollenkaan omaa digipuolen tuotantoa (ja kun digipuolen rahoja ei saada kierrätettyä oman tilin kautta), niin yllättäen digipuolelle ei paljoa rahaa heru, vaikka kohderyhmä esimerkiksi nettiä käyttääkin ahkerasti.

Vanhoihin toimintatapoihin on erittäin vaikea päästä väliin!

Miklu

Ja mitähän muutoksia kuluttajakäyttäytymiseen aiheuttaa se, että kakkapläjäyksetkin (vain 99 mainokset) löytää nyt netistä?
http://www.itviikko.fi/uutiset/uutisalue.asp?alue=talous&UutisID=73274

Miklu

Linkki leikkautui poikki eli hae ITviikosta sanalla Etukaista.com tai tsekkaa ko. saitti suoraan. Siellä on linkki tuohon ITviikon uutiseen täällä:
http://www.etukaista.com/ajankohtaista.php

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad