« Vodkapullot painottuvat jatkossa nettiin | Pääsivu | "Siellä on jopa 8-luokkalaisilla omia blogeja..." »

30.11.2005

Kommentit

Siukosaari

Just näin. Maailmanhistorian ihanin mainossetä Bill Bernbach sen sanoi jo ennen meidän syntymää: "The magic is in the product." Ja se näkyy tietenkin iPodin, uuden Minin (siis auto ;-), Googlen, Amazonin, Veljekset Keskisen Kyläkaupan, Starbucksin, JetBluen, eBayn, Zaran jne. menestyksessä. Mutta myös muutaman lähibrändin kuten Stockan ja Nokian menestyksessä. Ei noita kumpaakaan ainakaan mainonnalla rakennettu. Vai mitä olette mieltä?

Pirkka

Jos tuote tai palvelu antaa ihmiselle aidosti sosiaalisen kanssakäymisen valuuttaa, henkilökohtaista glooriaa, niin kyllä siitä keskustellaan.

Kaikki haluavat kokea jotain ensimmäisenä tai välittää toisille ihmisille hyödyllistä tietoa, koska itsehän siitä eniten glooria saa.

Oletko jo käynyt uudessa näyttelyssä? Ai et vai, minä kävin jo eilen - oli muuten erinomainen!

Oletko huomannut, että Aleksille oli tullut uusi vaatekauppa? Kävin eilen ja oli muuten hyvä paikka!

Oletko jo kokeillut uutta Nokian kamerapuhelinta? Sillä muuten tuli tosi hyviä kuvia, ihan itse yllätyin.

Jos tuote tai palvelu on aidosti hyvä (tai todella suuri pettymys), siitä kyllä keskustellaan.

Taitaa kuitenkin olla niin, että suurin osa tuotteista ja palveluista vain on niin keskinkertaisia (tai toki esimerkiksi markkinatilanne voi olla erityisen haastava), että niiden esilletuonti vaatii erilaisia ponnisteluita. Niistä kun ei ole itsessään mitään syytä keskustella!

Mutta eiköhän esimerkiksi mainitsemasi Nokia ole saavuttanut eniten menestystään aikoinaan sillä, että minun kaltaiset puhelinfriikit ovat esitelleet ylpeinä kaikille uuden mallin hienoja ominaisuuksia. :-)

MUSTI

Bill Bernbach on myös sanonut ettei paskalle tuotteelle kannata tehdä hyvää mainontaa, sillä silloin kaikki tietävät, että sinulla on paska tuote. Ehkä Bill ei sanonut paska, eikä edes shit, vaan bad. Eikä Bill myöskään tarkoittanut, että paskalle tuotteelle pitää tehdä paskaa mainontaa.

Tuntuukin oudolta, kun asiakas sanoo mainostoimistolle, että mitä te tuotteeseen puututte, teidänhän pitäisi tehdä mainoksia. Eiköhän tässä ole meidän kaikkien yhteinen intressi.

Mutta kuten Siukosaari (Mikko todennäköisesti) niin monen menestysbrändin kohdalla onkin vaikea vetää rajaa mainonnan ja tuotteen välillä. Se on mielestäni Bernbachin magiikkaa. Onko AppleStore (siis ei saitti, vaan se fyysinen kauppa) kauppa vai mainos vai itse tuote. Se on kaikkea sitä.

Helmasynti johon monet meistä syyllistyvät, on se että, haluamme lokeroida asiat, että tällä tehdään nyt vain tätä ja tällä saada aikaan tätä. Mutta intergroidussa markkinointiviestinnässä ei tarvitse ajatella niin. Eikä mainonta ole todellakaan ainoa ratkaisu, se on vaan yksi markkinointiviestinnän osa-alue.

Tuliko puhuttua sopivasti aiheen ohi....:)

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad