« Kyse on sinusta | Pääsivu | Aika ohittaa sivunäytöt Nielsen/NetRatingsin listoilla »

9.7.2007

Kommentit

erkka

Ruotsin Metrohan alkoi heruttaa Metrobloggen.se -palvelunsa mainostuloja myös parhaiten yleisöä kerääville bloggaajille. Liksa alkaa pyörimään 5000 sivunlatausta/kk jälkeen.

Sinne alkoi virtaamaan niin paljon bloggaajia, että joutuivat tilapäisesti jäädyttämään uusien tilien luomisen.

Luulisi, että näitä tulee lisää. Ilmaisia ja mainosten suhteen hienovaraisai bloggausalustoja on tarjolla niin paljon, että jos ylläpito haluaa laittaa esille näkyviä bannereita, niin pian on pakko antaa jotain hyvitystäkin.

Ainahan sen ei ole pakko olla rahaa - kaavailin aiemmin skenaariota, jossa esim. jonkin mediatalon suojissa tuottavasti bloggaavat kuluttajat saisivat alennusta konsernin tuotteista.

Ihmettelen suuresti, ettei omaa valuuttaa käyttävät palvelut, kuten SecondLife, ole vielä värvännyt omia lähettiläitään Linden-dollareita vastaan.

Pirkka

Erkka: Mainio tuo Metrobloggen.se:n esimerkki.

Se kertonee, että ehkä Trendwatchingin mainiosti nimeämä Generation C(ontent) on oikeasti jo muuttunut Generation C(ash)iksi.

Raha ei tosiaan ole varmasti ainoa motivaattori, ja tuo alennusmalli voisi olla varmasti toimiva.

Tosin itse uskon, että usein mediatalot voisivat hoitaa kompensaation lähes ilmaiseksi tarjoamalla mielenkiintoisille tyypeille ja jutuille lisäjulkisuutta.

Tero Lehto

Tmmärtääkseni suosituimmat suomalaiset harrastelijasivut ja weblogit tuottavat tekijälleen jo satoja euroja kuukaudessa Google AdSense -tuloja. Mainosten kautta kuluttaja voi helposti saada ainakin pienen korvauksen ajalleen ja panostukselleen.

Luulen, että kaupallisesti suuntautuneet blogit ja muut yleistyvät, joiden kirjoittaja jo ajattelee esimerkiksi aihevalinnoissa kiinnostavuutta mainosten kannalta.

Nico

"Revenue share" ajattelulla toimivia sivustoja tai sitä tukevia on jonkun verran, mutta mikään niistä ei minun tietojen mukaan ole tehneet aktiivikäyttäjistä rikkaita!

Suurin osa näistä sivuista ja yhteisöistä käyttää "revenue share" mallia houkutellaakseen käyttäjiä palveluun. Esim metrobloggen.se ja muut. Jos haluaa tienata muutaman euron kuukaudessa lisää oman blogin tai verkkopalvelun pystyttäminen lienee paras vaihtoehto.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad