« Pikakelausmainontaa | Pääsivu | Tuotearviot yhdellä numerolla »

18.9.2006

Kommentit

zache

Millä ihmeen logiikalla joku saa päähänsä, että anonyymi someguyontheinternet on uskottavampi kuin nimellä blogaava?

Ei ole, vaikka tiedettäisiinkin että firman markkinointitroidit siinä suoltaa osta osta osta, niin se silti luotettavampaa kuin joku anonyymi kommentti joka sanoo "vitsit et tää on tosi siistiä. OSTA OSTA OSTA", koska konteksti tiedetään ensimmäisessä.

btw. firmojen julkisuudenhallinnasta niin Tuija taisi antaa juuri esimerkin onnistuneesta julkisuuden hallinnasta internetissä.

Eero

Itse luottaisin myös aika pitkälti ihmisten älykkyyteen, ja, ennen kaikkea ns. hyvien esimerkkien vaikutukseen.

kuitenkin case-kokoelma tapauksista, joissa firma on yrittänyt kus.. sumuttaa kuluttajaa, näyttää kasvavan koko ajan. Yllä mainitut lonegirl15 ja cola eivät kuitenkaan ole ihan ekoja. Eivätkä vikoja.

Tulokset eivät kuitenkaan käsittääkseni ole olleet hirveän mairittelevia. Mikä toimii lyhytjänteisesti, ei välttämättä ole kokonaisuuden kannalta ollenkaan hyvä, ainakaan pitemmän päälle.

Harmi, ettei kukaan pidä (webi)galleriaa näistä tapauksista: sellainen globaali "THE f*ck ups in social network marketing".

Kyselyjen määrä voisi laskea.

No, routa opettaa ja siperia ajaa porsaan kotiin.

Tai sitten voi olla, että kuluttajat vain tottuvat noihin "ai cokis piti feikkiblogia - hohhoijaa, big deal".

Tuija

>"Onko ihmisillä oikeus tietää milloin he joutuvat markkinointiviestinnän kohteiksi?"

Minusta on, ja siinä on printti- ja sähköisen median luotetuilla joukkoviestintäbrändeillä kyllä saumaa nähdäkseni.

Netti on täynnä kaikenlaista hauskaa huttua, mutta todellisuuteen ankkuroituakseen sitä kaipaa myös jotakin, johon voi luottaa olematta ihan koko ajan täysillä varuillaan.

Pirkka

"Tai sitten voi olla, että kuluttajat vain tottuvat noihin "ai cokis piti feikkiblogia - hohhoijaa, big deal"."

Niinpä. Mutta minusta markkinoijien pitäisi olla tilivelvollisia sekä meille kuluttajille että toisille markkinoijille.

Yhden ja useamman töppäilyt voivat pahimmillaan kaventaa kaikkien toimintamahdollisuuksia - vähän niin kuin pop up -mainoksia yhä käyttävät firmat rapauttavat koko nettimainontaa ärsyttämällä ihmisiä ja ohjaamalla ihmisiä ottamaan erinäisiä mainonnanestoja käyttöön.

Eivät ihmiset vihaa mainontaa - näkeehän sen vaikka YouTubessa, jossa ihmiset vapaaehtoisesti katselevat parhaimpia filkkoja.

Vihaa herättävät varmasti keskeyttäminen, harhaanjohtaminen, valehteleminen ja tyhmänä pitäminen.

Siukosaari

Kuten Pirkka, joudun itsekin (liiankin) jatkuvasti selittämään asiakkaillemme, miksi on järkevämpää esiintyä netissä reippaasti omalla ja firman nimellä. Olen yrittänyt yksinkertaistaa selityksen siihen muotoon, että netti ei ole sen kummoisempi paikka, kuin vaikkapa ravintolakaan. Kaksi esimerkkiä:

1) Istumme ravintolassa ja minä ja seuralaiseni haukumme Nokian kännykkää sen verrran kovalla äänellä, että viereisiinkin pöytiin kuuluu. Viereisessä pöydässä istuu sattumalta Anssi Vanjoki, joka kääntyy pöytäämme kohti, esittelee itsensä "Matti Mäkisenä" ja sanoo olevansa sitä mieltä, että Nokian kännykät ovat kyllä oikeasti ihan parhaita.

2) Sama tilanne, mutta Vanjoki, joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä siis kuulee puheemme, ei reagoi mitenkään.

Kyllähän molemmat tilanteet aika absurdeja olisivat elävässä elämässä ja saisivat Nokian näyttäytymään aivan eriskummallisessa valossa.

Tuntuu siis siltä, että suurin osa yrityksistä pitää huijaamista blogosfäärissä ihan pohdinnan arvoisena asiana, kun taas harvalle tulisi edes mieleen esiintyä väärällä nimellä kyseisessä ravintola-casessa .

En ole itse keksinyt asiaan muuta selitystä, kuin sen, että blogaaminen on vielä niin uutta ja ihmeellistä, että edes kaikkein normaaleimmatkaan käyttäytymissäännöt eivät tunnu pätevän siellä (siis täällä :-).

PS: Tästä saattaisi muuten saada aika mediaseksikkään tutkimuksen aikaan: "72% yrityksistä harkitsee kuluttajien huijaamista netissä..."

Pirkka

Minä alan vähitellen jo turhautua tämän asian pohtimisen kanssa, mutta kuten Mikko tuossa sanoi, niin yllättävän monelle huijaaminen tulee jostain syystä mieleen...

Siinä ei auta turhautua vaan selittää asia ehkä noin sadatta kertaa uudestaan.

Ja tuossa selittämisessä tämä Anssi Vanjoki -esimerkki on ollut monesti apuna. Kiitos sen vinkkaamisesti silloin joskus! :-)

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad