« Fosters hylkää jenkki-tv:n | Pääsivu | Mainos, jota et saa nähdä »

28.8.2006

Kommentit

Eero

Paris Hilton -kanava youtubessa oli kyllä hauska esimerkki uudenlaisesta tavasta hyödyntää sosiaalisia wepisivustoja mainonnassa.

Unileverhan tek i samantapaisesti myspacen kanssa.

Brändit keräävät kuluttajaystäviä :)

Muttajoo, eihän mainonta ole häiritsevää kuin silloin kun sitä ei kaipaa. Osuessaan yhteen tarpeen kanssa, se on oikein tervetullutta. Ainakin yleensä.

Juuso

Kyllä sitä Suomessakin osataan. Törmäsin tuossa Duudsonit-elokuvan ensi-illan kynnyksellä Irc-galleriaan liittyneisiin Duusoneiden Jarppiin ja Jukkaan .
Pojat löytäneet ainakin oikean kanavan markkinoida elokuvaansa. Niin ja näyttää se mainittu Paris Hiltonkin olevan kuvissa :)

Tuija

Tervetuloa lomilta, Pirkka! Edistyikö gradu?

Gary Steinin juttu oli hyvin perusteltu, kaikessa realistisuudessaan: että oikeasti ei ole kuin kaksi perusmallia, joilla saiteilla voi tehdä rahaa - tilauspohjaisuus ja mainosmyynti, ja että uudet verkkopalveluinnovaatiot tekevät itselleen karhunpalveluksen, elleivät heti selvästi ota käyttöön jompaa kumpaa.

Toitaiseksi malli "kerätään ensin valtava asiakaskunta" on joillekin toiminut - mutta käytännössä malli jättää sitten toisen vaiheen kehittäjälle, isolle ostajalle, käytännössä, ongelman, miten huikealla asiakaskunnalla pannaan rahoiksi.

Itseäni hirvittää mainossisällön sekoittaminen "sisältö-sisältöön" noilla mainituilla brändikanavilla. Vai pitääkö meidän vain teroittaa medialukutaitomme äärimmäisen varuilleen ja asennoitua kyynisesti, että kaikkihan on kuitenkin mainontaa, maksettua tai ei.

Pirkka

Juuso: Näinhän se markkinointi on tunkenut heti joka paikkaan!

Tuija: Edennyt on, kiitos. Vielä parisen kuukautta olisin kyllä tarvinnut valmistumiseen, mutta vauhti kyllä hidastuu hieman töihinpaluun jälkeen. Kevättalvi on tähtäimessä!

Itse en ole kovin huolestunut mainossisällön ja sisältö-sisällön sekoittumisesta, kunhan vain mainossisältö on fiksusti merkitty. Kannatan ehdottomasti selkeää sisältöjen erottelua, vaikka loppujen lopuksi sisällöt olisivatkin hyvin samanlaisia (kuten YouTuben tapauksessa).

Mutta minusta monet Luo itse omat sisältösi -palvelut (IRC Galleria, YouTube, MySpace jne.) ovat sellaisia, että niitä käyttävän on joka tapauksessa hyvä suhtautua terveen kriittisesti kaikkeen sisältöön.

Tähän mennessä markkinointi on ollut merkitsemättömänä palveluiden sisällä, sen tekeminen "näkyväksi" on minusta paljon aiempaa reilumpaa.

Pirkka

Clickz jatkaa näköjään aiheesta myös tänään: Tune In to YouTube.

Asiasta kiinnostuneiden kannattaa lukea!

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Lukuvinkkini

Facebookissa

  • Henkilön Pirkka Aunola Facebook-profiili

Jaikussa

Soi juuri nyt

Blog powered by Typepad